Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în calendarul creștin ortodox. La Botoșani este în fiecare an sărbătoare în această zi, dacă nu altminteri, măcar prin slujba specială care se organizează la Biserica ce poartă hramul Sf. Gheorghe, o bijuterie arhitecturală ctitorită de Doamna Elena Rareș, restaurată recent și cu care orașul se poate mândri pe bună dreptate.

Mai puțină lume știe că în aceeași zi se cumulează și alte două sărbători, de această dată laice, dar care țin tot de domeniul spiritului. Începând cu anul 1995, în calendarul UNESCO a fost introdusă „Ziua Mondială a cărții”, prevăzută a se aniversa în data de 23 aprilie pentru că este ziua în care au urcat în eternitate doi dintre titanii literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes.

Tot pe 23 aprilie, din anul 2005 în România se sărbătorește și „Ziua Bibliotecarului”. Ca o consecință a instituirii Zilei Mondiale a cărții, Guvernul României, prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, declară ziua de 23 aprilie ca „Ziua Bibliotecarului din România". Câțiva ani mai târziu, în procesul de unificare a calendarului de sărbători între România și Republica Moldova, Președintele Republicii Moldova, prin decretul 189 din 8 februarie 2010, stabilește ziua de 23 aprilie ca „Ziua Bibliotecarului” și în Republica Moldova.

Cu prilejul acestei triple aniversări, Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani a pregătit pentru săptămâna 22-26 aprilie 2024 un program complex de activități care să marcheze importanța culturală a acestei zile în calendarul spiritului românesc.

Evenimentul central al săptămânii va fi lansarea volumului „Benedictiana”, de Bogdan Boeru și va avea loc marți, 23 aprilie, la ora 17.00, în sala de lectură. Prezintă: Traian Apetrei. Evenimente cu participare numeroasă  vor mai avea loc la Filiala nr. 2 – Grivița, la Secția de limbi străine și la Secția pentru copii. Dintre colaboratorii consecvenți ai bibliotecii,vor fi prezenți în secțiile și filialele bibliotecii:

Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani, cl. a IV-a A Step by Step, prof. Cătălina O. Dughilă; Oana O. Popa.

Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani, cl. I Step by Step, înv. Mirela Baltă; Diana Dorohoiu.

 Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, grup de elevi sub coordonarea doamnei prof. Genoveva Dolhescu.

Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, cl. I, înv. Monica Buză.

Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani, cl. I B, prof. Maria Duduc.

Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani, - clasele a V-a, a VI -a și a  VIII-a, prof. Olimpia Hrișcu.

 Școala Gimnazială nr. 7, clasa pregătitoare B.

Școala Gimnazială nr. 10 Botoșani, cl. a Vi-a B. prof. Cristina Nechifor.

Școala Gimnazială nr. 17 Botoșani

Grădinița nr. 19 - Botoșani, educator Erica Cîmpan.

Grădinița nr. 22 - Botoșani, grupa mijlocie „Curioșii”, coord. prof. ed. Lavinia Leonte; Aneta Jâșcanu.

Grădinița nr. 22 - Botoșani, grupa mică „Albinuțele”, coord. prof. ed. Mihaela Vizitiu; Ramona Udrea.

Publicul este așteptat la toate evenimentele organizate, conform programului alăturat.


 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
238

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
220

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
317

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...