Trei mari artiști ai cântecului popular au devenit cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani

Trei mari artiști ai cântecului popular au devenit cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani

Trei mari artiști ai cântecului popular au devenit cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani iar ceremonia a avut loc pe scena Family Fest, un festival care s-a desfăsurat la finele săptămânii tocmai încheiate la Cornișa Aqua Parc.

Este vorba de marea artistă Daniela Condurache, care de peste 30 de ani are apariții la emisiunile folclorice, cap de afiș la numeroase spectacole, câștigătoare a multor premii la concursuri muzicale.

Apoi despre maarele maestru al cântecului popular Ioan Cobâlă, care are peste 35 de ani în fruntea Orchestrei Profesioniste „Rapsozii Botoșanilor”, și a devenit un nume sonor în lumea muzicală, caracterizat ca fiind unul din cei mai valoroși dirijori de muzică populară din România.

De asemenea, al treilea artist de mare valoare al folclorului popular care a obținut această distincție este Elena Mândrescu, care s-a afirmat de timpuriu ca solistă vocală de muzică populară, fiind, din 1983, solistă a Orchestrei Profesioniste „Rapsozii Botoșanilor”.

“A fost o mare onoare pentru mine să le pot oferi aceste titluri, într-un cadru festiv, pe scena Family Fest. Felicitările mele! Mă înclin!”, a spus primarul municipiului, Cosmin Andrei, cel care a înmânat marilor artiști titlul de cetățean de onoare al  municipiului Botoșani

 

Spune-ne opinia ta