„Traducători și traduceri din poezia română”, activitate derulată de Memorialul Ipotești

„Traducători și traduceri din poezia română”, activitate derulată de Memorialul Ipotești

Pe 21 martie, după vernisarea expoziției Desene (artistic plastic Dragoș Pătrașcu), maratonul poetic și lecturile poeților invitați la liceele din Botoșani și Dorohoi, Memorialul Ipotești va continua activitățile dedicate Poeziei, în a doua jumătate a zilei, la ora 17:00, cu masa rotundă Traducători și traduceri din poezia română, la care sunt invitați laureați ai Premiului Național pentru Traducerea și Promovarea Operei Eminesciene.

Memorialul Ipotești acordă acest premiu atât pentru traducerea, cât și pentru promovarea operei eminesciene, începând cu anul 2011. De-a lungul timpului, Premiul a fost acordat lui Chiril COVALDJI  (2011), Geo VASILE (2012), Constantin ABĂLUŢĂ şi Vasile TĂRÂŢANU (2013), Gisele VANHESE (2014), Christian W. SCHENK (2015), Adrian George SAHLEAN (2016), Enrique Nogueras VALDIVIESO (2017), Jean-Louis COURRIOL (2018), Ognian STAMBOLIEV (2019), Adam PUSLOJIĆ (2020), Ion CARAMITRU (2021), Christina ZARIFOPOL-ILLIAS (2022), Ilina GREGORI (2023).

La dialog și lecturi vor participa: Jean-Louis Courriol (Franța), Enrique Nogueras (Spania), Adrian George Sahlean (SUA), Christian Schenk (Germania), Ognian Stamboliev (Bulgaria), Gisèle Vanhese (Franța), Geo Vasile (Italia).

Activitatea, moderată de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, se va desfășura online și va fi difuzată live pe pagina de Facebook a Memorialului Ipotești.

În cadrul mesei rotunde va fi prezentat și numărul recent al revistei Memorialului Ipotești – „Glose”.

În această zi vor avea loc și alte activități dedicate poeziei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

astăzi, 15:27
30

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
398

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
735

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...