TOP 10 Cele mai "plangacioase" filme!

TOP 10 Cele mai "plangacioase" filme!

 Demi Moore si Patrick Swayze, in Ghost (1990)  

10. Ghost (1990) – Iubirea dintre Demi Moore si Patrick Swayze dainuie sfidatoare si in fata mortii, prin intermediul unui medium care le faciliteaza comunicarea. Insa nici detaliile comice, nici conjunctura cvasi-thriller-easca nu au vreo sansa in fata acestei legaturi intre lumi, iar filmul ramane in minte gratie scenelor de dragoste - dragoste fara bariere care nu mai poate fi vreodata.

9. Steel Magnolias (1989) – Probabil favoritul tuturor timpurilor pentru sentamentalista notorie, filmul este plin ochi de estrogen, si incepe destul de inocent... pana cand scenaristul se hotaraste s-o condamne la pat si mila colectivului feminin pe Julia Roberts, fata cu cel mai radiant zambet din Hollywood.

8. What Dreams May Come (1998) – Un spectacol vizual datorat secventelor petrecute in Rai si Iad, filmul il distribuie pe comedianul Robin Williams in rol de mare amorezat, care traverseaza toate oprelistele din calea sa pentru a-si recupera sotia - amandoi morti de inima rea, ei raman pierduti in lumea de dincolo, unde durerea pierderii copiilor isi gaseste alinare doar in regasirea sufletului pereche.

7. Green Mile (1999) – Drumul detinutului John Coffey (Michael Clarke Duncan) de la o existenta datatoare de viata si pana la moartea prin executie se desfasoara intre peretii inchisorii, care sunt martori la minunile efectuate de barbatul cu minte de copil, dar si la insinuarea sa in sufletele tuturor celor atinsi de bunatatea lui simpla.

6. What’s Eating Gilbert Grape (1993) – Johnny Depp si Leo DiCaprio joaca rolurile unor frati, primul fiind Atlas-ul familiei, cu greutatea lumii in spate – o mama obeza, un frate ramas in urma si un viitor fara vreo luminita la capatul tunelului, toate il apasa pe Gilbert, iar noi tindem sa le plangem de mila locuitorilor Endorei, tuturor in mod egal.

5. Million Dollar Baby (2004) – Oscarizata pentru rolul protagonistei, Hillary Swank ne emotioneaza pana la lacrimi printr-o tarie de caracter manifesta in ringul de box si in afara lui, in timp ce Clint Eastwood ciupeste corzile inimii printr-o capacitate gingas voalata de a se atasa de protejata sa – o inversare socanta si emotionanta a situatiei pe care ne-am astepta s-o vedem infiripata pe ecran.

4. Brokeback Mountain (2005) – BBM, povestea cowboy-ilor gay, este un diamant de sare lacramoasa cu multiple dimensiuni: plangi si din motivele general valabile in lista noastra, si pe fondul unei furii de justitiar in fata nedreptatilor societatii, dar si cand te paleste amintirea mortii protagonistului Heath Ledger.

3. Schindler’s List (1993) – Dintre toate povestile plasate in vremea si in centrul puroios al nazismului, toate in mod negresit cu finalitate de tip tearjerker, acesta impresioneaza printr-o paralela cutremuratoare intre jocul economic din culisele razboiului si consecintele sale atroce.

2. Sweet November (2001) – Faptul ca o frumusete rara ca Charlize Theron e sortita unei morti stupide si taraganate nu face decat sa innobileze incercarea partenerului ei de pe ecran, Keanu Reeves, de a o smulge din ghearele soartei.

Zugravite-n aceleasi tuse sunt si "A Walk to Remember" (2002) sau "Autumn in New York" (2000).

1. The Notebook (2004) – Povestea bazata pe romanul lui Nicholas Sparks, un maestru al terenului dramos, ridica dragostea la rang de aliniere planetara cu reverberatii in timp care nu se consuma niciodata, ca si lacrimile scurse de-a lungul epicei imperecheri de suflete.

(ne-cenzurat.ro, preluare dupa kudika.ro)



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
25

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
37

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...

(P) Ghid complet pentru achiziționarea unui nou aragaz

astăzi, 15:40
60

Cu ce îți petreci cel mai mult timp în bucătărie? Cu gătitul, desigur! Asta înseamnă că ai nevoie de cele mai bune aparate care să-ți ușureze munca și să facă din rețete...