Titlul de cetăţean de onoare al Sfântului VALERIU GAFENCU a fost RETRAS mişeleşte de către consilierii locali din Tg. Ocna

Titlul de cetăţean de onoare al Sfântului VALERIU GAFENCU a fost RETRAS mişeleşte de către consilierii locali din Tg. Ocna
In timp ce romanii isi conduceau pe ultimul drum Duhovnicul Neamului, la Bucuresti, si apoi la Tg. Ocna se punea la cale o miscare miseleasca, menita sa loveasca in simbolul si sfintii poporului roman crestin.

Astfel, vineri dimineata, pe 21 iunie 2013, consilierii locali din Targu Ocna au votat pentru retragerea titlului de cetatean de onoare al lui Valeriu Gafencu, Sfantul Inchisorilor, cum l-a numit marele crestin si calugar Nicolae Steinhardt.
 
La sedinta din 21 iunie au participat toti cei 17 consilieri locali, aproape toti, cu o singura exceptie, au votat pentru retragerea titlului de cetatean de onoare al orasului Tirgu Ocna lui Gafencu. Nu a existat nicio abtinere.
 
Proiectul a fost trecut pe ordinea de zi abia la inceputul sedintei, informeaza tgocna.ro.
 
Amintim ca, intr-o adresă din 8.11.2012, Institutul pentru Studiul Holocaustului în România "Ellie Wiesel" punea în vedere primăriei Târgu Ocna faptul că Valeriu Gafencu ar fi fost condamnat în 1941 pentru "activitate într-o organizaţie fascistă", fapt apreciat de conducerea acestui institut ca fiind un act incompatibil cu normele democratice şi etice, cerând consiliului local să retragă calitatea de cetăţean de onoare al oraşului Târgu Ocna acestui sfânt al închisorilor comuniste.
 
In primăvara anului trecut, printr-o hotărâre a Guvernului Ponta, INSHR-EW a fost trecut din subordinea Ministerului Culturii direct în subordinea Guvernului, toate documentele oficiale ale acestui institut purtând acum antet guvernamental. De asemenea, în vara lui 2012, o altă hotărâre de guvern a conferit INSHR-EW atribuţia legală de a propune parlamentului legi sau modificări ale legislaţiei existente.

În ședința Consiliului Local Târgu Ocna de joi, 30 mai 2013, s-a supus la vot proiectul de retragere a titlului de cetățean de onoare al orașului acordat lui Valeriu Gafencu.

După mai multe pledoarii pro si contra s-a supus la vot, fiind nevoie de 10 voturi pentru a i se retrage titlul.
 
Rezultatul votului a fost următorul: 8 voturi pentru retragerea titlului, 6 contra și 3 abțineri, astfel ca Valeriu Gafencu ramanea cu titlul de Cetatean de Onoare.

Intre timp, insa, marele duhovnic Iustin Parvu, unul dintre cei mai mari sustinatori ai sfinteniei lui Valeriu Gafencu, pleca la Domnul, adunand la Petru Voda zeci de mii de romani.

Linistea si piosenia din jurul parintelui au fost un bun prilej pentru dusmanii lui Valeriu Gafencu pentru a forta - si reusi, de aceasta data - actul de la Tg.Ocna.

VEZI MAI JOS sedinta de Consiliu Local Tg.Ocna din 30 mai 2013, un adevarat document video:
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
183

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
371

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
103

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...