Tinerii solisti ai Liceului de Arta pe scena Filarmonicii Botosani!

Tinerii solisti ai Liceului de Arta pe scena Filarmonicii Botosani!

Prof. Nicolae Ursu

Luni, 7 iunie 2010, ora 18.30, Filarmonica Botosani va gazdui un Concert promotional sustinut de tineri solişti - elevi ai Liceului de Arta "Stefan Luchian" Botosani, sub bagheta dirijorala a profesorului Nicolae Ursu.

Solişti (elevi):

VLAD IONUŢ DĂNILĂ, fagot
IOANA ISABELA HRIŞCĂ, pian
ANAMARIA TRIFANOV, vioară
ALEXANDRA NECHIFOR, pian
IULIAN OLIVER POPESCU, fagot
BIANCA ELENA MURARIU, pian

În program:

A. Vivaldi: Concertul pentru fagot şi orchestră în mi minor (partea I)
W. A. Mozart: Concertul pentru pian şi orchestră nr. 11, în fa major, KV 413 (partea I)
M. Bruch: Concertul pentru vioară şi orchestră în sol minor (părţile II-III)
L. van Beethoven: Concertul pentru pian şi orchestră nr. 2, în si bemol major (partea I)
W. A. Mozart: Concertul pentru fagot şi orchestră în si bemol major KV 191 (p. I)
Fr. Chopin: Andante spianato şi Marea Poloneză briliantă, op. 22

VLAD IONUŢ DĂNILĂ
S-a născut la data de 29 ianuarie 1994 în Botoşani; este pasionat de muzică de la o vârstă fragedă; studiază fagotul din clasa a V-a cu profesorul Ioan Mutihac. A obţinut Premiul I la Lira de aur ediţia 2009 şi la etapa zonală a Concursului Naţional de Interpretare Instrumentală. În acest an a obţinut o menţiune la Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală.
"În continuare voi munci mai mult pentru a obţine rezultate deosebite şi menţionez că nu aş fi ajuns până aici dacă nu l-aş fi avut ca mentor şi profesor pe domnul Ioan Mutihac" - iată gândurile care  ghidează activitatea celui mai tânăr aspirant la gloria scenică.

IOANA ISABELA HRIŞCĂ
"Cântând la pian, pătrund mai uşor în sufletele oamenilor".
Este elevă în clasa a VIII-a; studiază pianul din clasa I cu profesoara Stela Şerpeanu. În decursul anilor a obţinut numeroase premii şi menţiuni sau diplome de excelenţă la olimpiade şi concursuri naţionale, internaţionale şi locale: Concursul Carl Czerny  Piatra Neamţ; Miniatura Instrumentală  Galaţi; Concursul Internaţional de Interpretare de la Tulcea, Suceava şi Galaţi. A cântat cu orchestra scolii Concertul de Haendel în fa major, iar în anul 2009, Concertul in fa minor de Bach cu orchestra filarmonicii.

ANAMARIA TRIFANOV
S-a născut în Botoşani, la data de 16 februarie 1993. Este elevă în clasa a X-a şi studiază vioara cu profesoara Doina Şobachi. A obţinut Premiul I la Concursul de Interpretare a Concertului (2008, 2009), Premiul II la Olimpiada Zonală de Interpretare Muzicală (2008), Premiul III la Olimpiada Zonala de Interpretare (2005, 2006), Menţiune (2007). A participat la Masterclass (2008), cu prof. Mihaela Tomescu, la Festivalul-Concurs Jurjac de la Dorohoi (2005-2008), la Festivalul de Muzică Barocă de la Botoşani (2009, 2010).

ALEXANDRA NECHIFOR
Este elevă în clasa a XI-a şi studiază pianul  cu profesoara Stela Şerpeanu. A obţinut premii şi menţiuni la competiţii zonale, naţionale (Piatra Neamţ, Iaşi, Bacău, Galaţi) şi internaţionale: Lira de aur. A participat şi la festivaluri zonale şi naţionale (Bacău). În concertul de anul trecut a interpretat una din partiturile pianistice din Suita pentru cor de copii, percuţie, suflători şi două piane de Liviu Glodeanu.

IULIAN OLIVER POPESCU
"Muzica este viaţă, viaţa este muzică".
Studiază muzica din clasa a II-a, mai întâi la pian, apoi la fagot, instrument de care s-a ataşat ca de un bun prieten, avându-l ca profesor pe Ioan Mutihac. La Olimpiadă a fost distins cu: premiul II (2005), premiul III (2006), premiul I (2007), premiul II (2008) şi Diploma de Excelenţă de la Guvernul României, premiul I în 2009. A participat la schimbul de experienţă din Germania (2007). Se pregăteşte pentru un turneu în Canada, împreună cu pianista Bianca Murariu, în cadrul schimburilor culturale între oraşele înfrăţite Botoşani şi Lavalle.

BIANCA ELENA MURARIU
"Munca este izvorul cel mai profund al adevăratului talent muzical".
S-a născut în Botoşani, la data de 20 mai 1991. Este elevă în clasa a XII-a şi studiază pianul cu profesoara Stela Şerpeanu. A obţinut o serie întreagă de premii I sau II, dar şi Marele Premiu la concursurile de tehnică pianistică  la nivelul scolii  dar şi la alte confruntări; la olimpiada naţională: menţiune (2008 - Bacău, 2009 - Bucureşti);  locul I (2010 - Bistriţa); premiul III la Concursul naţional Tânărul muzician  Târgu Mureş (2008); Festivalul de muzică de cameră Sonoro Internaţional , Cluj-Napoca (2008); preselecţia pentru Concursul de Muzică de cameră Concertino Praga (2008), Concursul Naţional Carl Czerny, Piatra-Neamţ  locurile II (2009) şi I (2010); Concursul de Interpretare Miniatura Romantică, Galaţi: premiul I (2009). A participat la cursurile de măiestrie susţinute de Andreas Henkel, Iaşi (2008);  în acelaşi an a primit Diploma de Excelenţă acordată de Guvernul României. În 2009 a primit Diploma de Excelenţă  de la Asociaţia Română din Laval (Canada), susţinând acolo recitaluri atât solo cât şi muzică de cameră. A mai colaborat cu Filarmonica de Stat Botoşani interpretând Concertul în do major de Beethoven şi Concertul în re minor de Bach. (date preluate de pe botosani-info-simfonic)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
775

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
75

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
299

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...