Teatrul „Mihai Eminescu” le pregătește o farsă botoșănenilor: „Cum apar... Nebunii!”

Teatrul „Mihai Eminescu” le pregătește o farsă botoșănenilor: „Cum apar... Nebunii!”

Pentru dumincă, 17 noiembrie a.c., echipa Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani a pregătit spectacolul „Cum apar… Nebunii”, o farsă adaptată de regizorul Ludmila Skripka. Scenografia îi aparține Nataliei Tarasenco, iar coregrafia este organizată de către Victoria Bucun. Asistent în regie este Gheorghe Frunză.         

Din distribuție, fac parte: BOND - Bogdan Muncaciu, LUCICA DE JULIO - Silvia Răileanu, VALENTINE - Valentin Popa, LULING - Ioan Crețescu, RAY - Răzvan Amitroaei, GEORGE - Gheorghe Frunză, TOM - Sorin Ciofu, LUCY - Lidia Uja, ELLY - Ella Nistor, REGINA ELISABETA a II-a – Narcisa Vornicu, ALEX - Alexandra  Vicol.

Povestea „spusă” de spectacol ține de un șir de fapte surprinzătoare.

Doi tineri, îndrăgostiți peste orice măsură, studenți la Oxford, țineau cu tot dinadinsul să-și declare dragostea către iubitele lor- și asta cât mai repede cu putință. Doar că trebuia găsit un motiv pentru a-și chema în preajmă alesele inimilor. Treaba nu era chiar simplă, prin anii „60”, o întâlnire dintre un băiat și o fată era un eveniment anevoie de organizat. Fetele- îndeosebi cele din familii înstărite, aveau, de regulă, un tutore, o persoană care se ocupa de administrarea averii cu care fata pornea în viață și, mai ales, îi supraveghea conduita.

Și începe farsa... unul din cei doi îndrăgostiți inventează o poveste, cum că urmează să-i  vină din Brazilia o mătușă foarte bogată... personaj ce va fi întruchipat  de un actor în travesti. Numai că, la un moment dat, apare chiar adevărata mătușă, încurcând și mai mult intențiile tinerilor de a ademeni fetele pentru a le declara dragostea lor fără de margini... Situații imprevizibile, momente de haz spumos, umor de bună calitate, englezesc... Un umor uneori dus la limita credibilului, alteori părând a se ivi din minți ce și-au uitat măsura.

Cert este că actorii și spectatorii au în față o ofertă inedită, un altfel de teatru, un gen - farsa- care nu se prea învață nici în facultate, nici din repertoriile unor teatre.

„Peste toate, după multe peripeții, va învinge dragostea! Este un mesaj de esență pentru viață! Se știe - și nu de azi, de ieri - dacă dragoste nu este, nimic nu este!”

, transmit reprezentanții trupei de teatru.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, pot fi rezervate la 0231 513948 (program: 10.00 – 12.00 și 16.00 - 18.00, de marți până duminică inclusiv) sau pot fi cumpărate din incinta Shopping Center- Carrefour - ( 16.00 - 19.00, de marți până vineri  și 11.00 – 13.00, sâmbătă și duminică) și on line https://eventbook.ro/hall/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

Prețul unui bilet este de 30 lei. Pentru elevi, studenți și pensionari, se aplică o reducere de 50%.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de tragedie: un copil de trei ani din Botoșani a căzut de la etaj

Miercuri, 4 August 2021
895

Un copil de trei ani, a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de la etaj.Băieţelul se afla într-un balcon din casa bunicilor, din comuna Roma. În joacă, copilul a...

Finanţare de la stat de 70.000 euro nerambursabili pentru tinerii fermieri. Când pot depune cererile şi care sunt condiţiile

Miercuri, 4 August 2021
321

Tinerii fermieri care vor să devină şefi ai unei exploataţii agricole vor putea cere în curând până la 70.000 de euro, sprijin nerambursabil de la stat. Este vorba de o finanţa...

Oraşul din Botoșani unde mizeria din canalizare ajunge într-un iaz

Miercuri, 4 August 2021
1542

Situaţia din Darabani, judeţul Botoşani, este gravă având în vedere că apa cu dejecţii trece printr-o staţie de epurare veche, cu instalaţii rudimentare şi total ineficiente. Din ...