Teatrele din țară și din străinătate, invitate la Botoșani cu ocazia împlinirii a „70 de ani de tinerețe” la Teatrul „Vasilache”

Teatrele din țară și din străinătate, invitate la Botoșani cu ocazia împlinirii a „70 de ani de tinerețe” la Teatrul „Vasilache”

Cu ocazia împlinirii a „70 de ani de tinerețe” la Teatrul „Vasilache”, teatrele prietene și partenere atât din țară, cât și din străinătate, sunt invitate la Botoșani.

Astfel, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” prezintă în premieră spectacolul „Fetița soldat” de Mihaela Michailov.

Sub egida „Teatrul Vasilache – Teatrul tinerilor regizori”, spectacolul „Fetiţa soldat” va fi prezentat vineri, 10 februarie 2023, cu începere de la ora 18:00.

Regia artistică, decor şi costume sunt semnate de Miruna Hriscu, compoziţia muzicală îi aparţine lui Tibor Cári, video desing-ul lui Călin Pîrîială, iar protagoniştii spectacolului sunt Ioana Aciobăniței (Fetiţa soldat) şi Vasilica Bălăiță (Soldata)

Spectacolul ,,Fetița soldat'' pune sub lupă vălul fragil care desparte tărâmurile pe care ființa umană le străbate de-a lungul vieții: copilăria (perioada în care orice emoție și traumă devine o cărămidă în dezvoltarea omului matur de mai încolo), maturitatea (fetița de pe vremuri ajunge să-și îndeplinească visul) și bătrânețea (momentul concluziilor și, mai ales, al dăruirii către ceilalți, căci Bunica ajunsă la capătul liniei devine modelul și îngerul păzitor al fetiței aflate la început de drum) .

Astfel putem vorbi despre un ciclu al vieții, despre cum moștenirea cea mai valoroasă poate fi doar spirituală, bătrânii având ,,super-puterea'' de a planta propriile semințe în ceilalți.

,,Fetița soldat'' stârnește atât lacrimi de tristețe, cât și de bucurie, iar fiecare persoană care și-a pus vreodată întrebarea ,,Ce & Cine stă, de fapt, în spatele acțiunilor mele? '' este nevoită să-l vadă.

Spectacolul se adresează tinerilor cu vârsta peste 15 ani, iar prețul unui bilet este de 15 lei pentru elevi și studenți, iar pentru adulți este de 20 de lei.

Biletele sunt puse în vânzare de marți până vineri, la agenția teatrului, între orele 10:30 și 12:30, dar și în ziua şi la locul desfăşurării spectacolului. Intrarea la spectacol se face cu jumătate de oră înaintea începerii acestuia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
723

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1183

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
484

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...