Deschiderea celei de-a XIV-a ediții a Târgului Mărțișorului la Botoșani a avut loc, miercuri la amiază, în prezența unui număr redus de cetățeni, dar și mai puțini meșteri populari în comparație cu anii trecuți.
De asemenea, în acest an politicienii nu au mai făcut coadă să fie prezenți la deschiderea acestui eveniment, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani.
Deși vremea a fost prielnică, fiind însorit și atmosfera plăcută, numărul botoșănenilor prezenți la târg nu a fost așa de mare ca în anii trecuți.
De la ora 13:00, cetățenii au fost așteptați în incinta Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, la vernisajul expoziției colective: Expoziție de instalații (sculpturi) „Moștenire” – Gabriel Asoltanei și Expoziție de tablouri – Marcel Alexa și elevii Liceului de Artă „Ștefan Luchian”, Botoșani, prof. coordonator Genoveva Dolhescu.
Tarabele meșterilor populari vor putea fi găsite pe Pietonalul „Unirii” din Botoșani în perioada 28 februarie – 1 martie. Sunt prezenți meșteri din județele Botoșani, Suceava, Iași și Argeș.
La deschiderea evenimentului au participat Dănuț Huțu, directorul Direcției Județene de Cultură, Marius Ilincaru, consilierul președintelui Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, Cristi Nistor, administratorul județului Botoșani, Dan Doboș, directorul Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor - Ioan Cobâlă” și Ersilia Iacob, directorul Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” din Botoșani.
„După cum se știe în mitologia românească mărțișorul este un obicei ancestral al vegetației și fertilității, un obiect de veche tradiție, care se confecționa înainte din două fire de lână”, a declarat Daliana Bejan, referent Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani.