Târgul Mărțișorului la Botoșani, fără politicieni și cu puțini meșteri (foto, video)

Evenimentul se află la cea de-a XIV-a ediție și este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani.

Târgul Mărțișorului la Botoșani, fără politicieni și cu puțini meșteri (foto, video)

   Foto: Știri Botoșani/Florin Timofte

Deschiderea celei de-a XIV-a ediții a Târgului Mărțișorului la Botoșani a avut loc, miercuri la amiază, în prezența unui număr redus de cetățeni, dar și mai puțini meșteri populari în comparație cu anii trecuți.

De asemenea, în acest an politicienii nu au mai făcut coadă să fie prezenți la deschiderea acestui eveniment, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani.

Deși vremea a fost prielnică, fiind însorit și atmosfera plăcută, numărul botoșănenilor prezenți la târg nu a fost așa de mare ca în anii trecuți.

De la ora 13:00, cetățenii au fost așteptați în incinta Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, la vernisajul expoziției colective: Expoziție de instalații (sculpturi) „Moștenire” – Gabriel Asoltanei și Expoziție de tablouri – Marcel Alexa și elevii Liceului de Artă „Ștefan Luchian”, Botoșani, prof. coordonator Genoveva Dolhescu.                             

Tarabele meșterilor populari vor putea fi găsite pe Pietonalul „Unirii” din Botoșani în perioada 28 februarie – 1 martie. Sunt prezenți meșteri din județele Botoșani, Suceava, Iași și Argeș.

La deschiderea evenimentului au participat Dănuț Huțu, directorul Direcției Județene de Cultură, Marius Ilincaru, consilierul președintelui Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, Cristi Nistor, administratorul județului Botoșani, Dan Doboș, directorul Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor - Ioan Cobâlă” și Ersilia Iacob, directorul Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” din Botoșani.

După cum se știe în mitologia românească mărțișorul este un obicei ancestral al vegetației și fertilității, un obiect de veche tradiție, care se confecționa înainte din două fire de lână”, a declarat Daliana Bejan, referent Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani.




















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
919

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1349

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
607

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...