Târg cu meșteri populari din opt județe ale României, Republica Moldova și Ucraina

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, în parteneriat cu Primăria municipiului Botoșani, organizează Târgul Meșterilor Populari, ediția a XV-a. Târgul se va desfășura pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, în perioada 29 aprilie  – 1 mai 2022, iar deschiderea oficială va avea loc vineri, 29 aprilie, ora 13:00.                                     

Vor participa meșteri populari din județele Botoșani, Iași, Suceava, Neamț, Harghita, Covasna, Vâlcea, Mureș și, respectiv, din Republica Moldova și Ucraina.       

Pe parcursul celor trei zile de desfășurare a târgului vor fi momente artistice susținute de tinere talente ale muzicii populare botoșănene, ateliere demonstrative, expoziția de tablouri Gheorghe Axintioaie – în interiorul Centrului, expoziții de meșteșuguri tradiționale, expoziții de icoane pe sticlă și lemn, expoziție de sculptură în lemn, expoziție de artă plastică - univers patriarhal.               

Manifestarea are ca obiectiv valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice, care aparțin culturii noastre populare.         

De asemenea, pe data de 29 aprilie 2022, începând cu ora 14:00, în Sala Bibliotecii de limbi străine (Strada Unirii nr. 10) o vom sărbători pe doamna Angela Paveliuc Olariu, nume binecunoscut în sfera celor interesați de artă populară, etnografie, muzeistică, de cultură în ansamblu. Doctor în istoria artei populare din 1977, Domnia Sa a publicat numeroase lucrări de specialitate, sub formă de articole, studii, monografii.

Vineri 29 aprilie și sâmbătă 30 aprilie, începând cu ora 18:00 se vor putea viziona două filme. În prima seară va rula filmul „Amintiri din copilărie”, iar în cea de-a două seară filmul „Ciprian Porumbescu”.

La ora 15:00 vor avea loc momente artistice susținute de Alexandra Hoidrag, Sabrina Aiacoboaie, Grupul Vocal „Cununița” al Școlii Populare de Arte „George Enescu” din Botoșani, coordonator profesor Lorena Dupu, Lorena Dupu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șosele cu bucluc pentru șoferii botoșăneni. „Se pregătește să devină un crater” / „Nu există zi dată de la Dumnezeu să nu sun” (foto, video)

Monday, 30 September 2024

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local pentru luna septembrie, Eugen Țurcanu, ales local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, a avut o interpelare...

S-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Vămii! (foto, video)

Monday, 30 September 2024

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a semnat în cadrul ședinței de plen de luni, 30 septembrie, contractul de finanțare din fonduri europene a lucrărilor de mode...

S-a votat! Consilierii au fost de acord cu scoaterea șinelor de tramvai din Botoșani! (foto, video)

Monday, 30 September 2024

Șoferii pot răsufla ușurați de astăzi. Primul pas pentru ca șinele de tramvai din municipiul Botoșani să dispară a fost făcut. Luni la amiază, în ședința ordinară aferentă luni...