Tânăra violonistă Mălina Ciobanu va concerta, vineri, pe scena Filarmonicii Botoşani

Concert simfonic sub bagheta dirijorului Liviu Condriuc, invitată o violonistă de numai 14 ani, din Iaşi, Raluca Mălina Ciobanu.

În program:
G. Rossini: Uvertura operei Bărbierul din Sevilla
P. Sarasate: Melodii lăutăreşti - pentru vioară şi orchestră
P. Sarasate: Fantezia Carmen pentru vioară şi orchestră
L. van Beethoven: Simfonia nr. 1, în do major, op. 21

LIVIU CONDRIUC a absolvit vioara la Conservatorul George Enescu Iaşi, a urmat apoi cursuri postuniversitare de violă la Hochschule für Musik din München şi la Hochschule für Musik din Berlin. După o scurtă activitate ca prim violist la opera din Regensburg, se mută la Deutsche Oper Berlin, unde activează până în prezent. Paralel cu activitatea de violist la Deutsche Oper Berlin, a început studii particulare de dirijat la profesorul Dumitru Goia şi compoziţie la profesorul Corneliu Dan Georgescu. A asistat la repetiţiile celor mai importanţi dirijori, printre care în mod deosebit menţionăm Sergiu Celibidache cu Filarmonica din München. A participat activ la numeroase cursuri internaţionale de dirijat în Germania, Rusia, Austria, România, Republica Moldova. În Romania a mai dirijat orchestrele din Oradea, Piteşti, Braşov, Iaşi, Bucureşti.

RALUCA MĂLINA CIOBANU s-a născut la data de 5 octombrie 1998, în Iaşi. Este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional de Artă Octav Băncilă din Iaşi. A primit de trei ori Marele Premiu, la concursurile Lira de Aur, în anul 2010, Remember Enescu şi Paul Constantinescu, în anul 2010, precum şi alte premii întâi şi premii speciale la concursurile George Georgescu (2010) Aperto (2009), Sabin Drăgoi (2008), la olimpiadele de specialitate (în mai multe oraşe), premiul special pentru teoria muzicii Iulia Bucescu (2010) şi Premiul I, tot la un concurs pentru teoria muzicii: Constantin Constantinescu; premiul special Kiwanis, la Galaţi (2010); a mai primit Trofeul şi Diploma de Excelenţă Jurjac, Dorohoi (2010), Premiul III la Concursul International  Andrea Postachini, Italia (2011). A participat şi la o serie de cursuri de măiestrie: cu Gabriel şi Ioana Croitoru, Alexandru Tomescu, Sherban Lupu, Ida Haendel, Igor Oistrah, Mihaela Costea, Florin Paul. A concertat cu orchestrele filarmonicilor din Iaşi, Ploieşti, Botoşani, Bacău; a susţinut recitaluri în diferite săli din Iaşi, Bacău, Bucureşti (Ateneul Român şi Piaţa Festivalului internaţional George Enescu).

 

Concertul următor al Filarmonicii Botoşani va avea loc pe scena Teatrului Mihai Eminescu, pe 8 iunie, la ora 18.30, când, sub bagheta lui Cristian Oroşanu, va concerta Bogdan Ota.

Îşi dă concursul Corul Anima Musicae al Liceului de Artă "Ştefan Luchian" din Botoşani, pregătit de profesorul Laurenţiu Palade.

În program: lucrări pentru pian, cor şi orchestră de Bogdan Ota, orchestraţia lucrărilor: Bogdan Chiroşcă.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni, alături de elevi pentru prevenirea victimizării acestora!

astăzi, 17:40

La data de 15 mai, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani au participat împreună cu elevii scolii gimnaziale Dan Iordăchescu Hlipiceni la mai mult...

Bărbat dat dispărut dintr-un centru de îngrijire, depistat de jandarmii botoșăneni! (Foto)

astăzi, 16:55

În această după-amiază, în jurul orei 14.00, în timp ce patrula în zona Autogării Dorohoi, un echipaj de jandarmerie a fost sesizat de o persoană cu privire la faptul că ...

Prefectul Dan Nechifor la o conferință pe tema dialogului social în sistemul medical: „Este o responsabilitate comună” (Foto)

astăzi, 15:40

Prefectul Dan Nechifor a fost, astăzi, prezent la conferința organizată de Sindicatul „Solidaritatea Sanitară”, dedicată consolidării dialogului social și creșterii impactului aces...