Tânăr teolog din Botoșani hirotonit diacon de către IPS Teofan, mitropolitul a acordat mai multe ordine și distincții (foto)

Clericii au oficiat duminică și o slujbă de pomenire pentru un părinte trecut la Domnul.

Tânăr teolog din Botoșani hirotonit diacon de către IPS Teofan, mitropolitul a acordat mai multe ordine și distincții (foto)

   Foto: doxologia.ro

În Duminica a 4-a după Rusalii, 2 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a sfințit biserica Parohiei „Sfântul Nicolae” din localitatea Bădiuți, orașul Ștefănești, județul Botoșani.

Locașul de rugăciune binecuvântat duminică a fost construit pe locul unui vechi așezământ, ridicat în prima parte a secolului al XIX-lea.

Credincioșii din orașul Ștefănești, precum și cei din regiunea Botoșaniului, au gustat din bucuria duhovnicească a Parohiei Bădiuți, participând la slujba de sfințire a bisericii închinate Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. De asemenea, după ce mulțimea s-a închinat în Sfântul Altar, cei prezenți au luat parte la Sfânta Liturghie săvârșită de IPS Teofan pe un podium special amenajat în curtea parohiei. Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de psalți de la Catedrala Mitropolitană din Iași, dirijat de ipodiaconul Ionuț Dulgheriu.

După momentul Axionului, Părintele Mitropolit l-a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Ionuț Rubei, pe seama Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Socrujeni, comuna Gorbănești, Protopopiatul Botoșani.

Având în vedere lucrarea împlinită de-a lungul timpului în comunitatea parohială, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a acordat la finalul Sfintei Liturghii mai multe ordine și distincții: părintele Ionel Băicănescu, care a fost paroh între anii 1998-2005, a primit „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”, părintele Mihai Haraga, parohul bisericii între anii 2005-2019, a fost hirotesit iconom stavrofor, iar actualul preot paroh, pr. Florin Cîtea, a primit rangul de iconom. Totodată, ctitorii și binefăcătorii sfântului locaș au fost răsplătiți cu distincții de vrednicie, iar din partea parohiei au primit în dar Noul Testament, potrivit doxologia.ro.

Tot atunci, clericii au oficiat o slujbă de pomenire pentru părintele Victor Porof, care a slujit în această comunitate și care a trecut la cele veșnice.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri luate și de polițiștii de frontieră în contextul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva!

astăzi, 15:57

În perioada premergătoare și pe timpul celebrării religioase a Sfintei Cuvioase Parascheva, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a luat măsuri pentru î...

Pas cu pas spre viitor: Daruri pentru elevii din două sate botoșănene!

astăzi, 15:15

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, începând cu anul 2015, este derulat Proiectul de sprijin al elevilor din satele Tocileni ș...

Mașini ridicate în Botoșani și șoferi sancționați de polițiștii locali! (Foto)

astăzi, 14:40

Polițiștii locali botoșăneni, cu atribuții în domeniul circulației rutiere, au desfășurat activități pentru verificarea respectării prevederilor legale, privind circulația pe drumuri...