Succese ale cursantilor Scolii Populare de Arta

Succese ale cursantilor Scolii Populare de Arta
Elevii secției Canto muzică populară a Școlii Populare de Arte Botoșani s-au remarcat și de această dată la Festivalul concurs interjudetean al cântecului popular moldovenesc "Satule, mandră grădină" – ediția a XXXIII-a, 20-21 mai 2012, la care au  participat concurenți din județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, precum și invitați din Republica Moldova și Ucraina.

Au fost răsplătiți cu distincții Strungaru Alexandra, anul 3 - Premiul I, Cîrcu Claudia, anul 3 - Premiul I, Mihai Adrian, anul 2 - Premiul al III-lea, Antoci Iuliana, anul I - Premiul al III-lea, Tiron Ramona, anul 2 Mențiune.

"Merită felicitări atât elevii, cât și cadrul didactic îndrumator pentru munca depusă și rezultatele obținute", a precizat Liviu Andronic, managerul Scolii Populare de Arta Botosani. 

De asemenea, în perioada 11 - 13 mai 2012, la Brăila , sub egida  Școlii Populare de Arte "Vespasian Lungu" și a Consiliului  Județean, s-a desfașurat cea de-a IV-a ediție a Concursului Național de Pian "Virtuozii".

Proiectul se dorește o modalitate de încurajare și stimulare a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 si 16 ani, ce studiază pianul în cadrul școlilor populare de arte, al palatelor copiilor sau liceelor de artă și care au atins un nivel mediu si bun profesional.          

Juriul a fost  compus din pianiști consacrați și profesori de specialitate ai universităților naționale de muzică, liceelor de artă și școlilor populare de artă. Concursul este cuprins în Agenda Culturală a Consiliului Județean Brăila pe anul 2012.

 Rezultatele obținute de către cursanții secției Pian din cadrul Școlii Populare de Arte Botoșani sunt:  Pîjin Grigorie –anul II - Mențiune, Vamanu Nicolae Constantin –anul IV - Diploma de participare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
52

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
311

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
253

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...