Succes al elevilor botosaneni la Festivalul "Canta bucium pe Ceahlau"!

Succes al elevilor botosaneni la Festivalul "Canta bucium pe Ceahlau"!
Solisti vocali, solisti instrumentisti si ansambluri folclorice din Botosani s-au situat pe locuri fruntase la Festivalul "Canta bucium pe Ceahlau", desfasurat in perioada 12-14 martie 2010, in municipiul Piatra Neamt.

Festivalul Regional al formatiilor folclorice ale elevilor "Canta bucium pe Ceahlau" este adresat elevilor din judetele Regiunii de Dezvoltare Nord-Est. Organizat de catre Inspectoratul Scolar al Judetului Neamt, Consiliul Judetean Neamt, Consiliul Local si Primaria din Piatra Neamt, festivalul a reunit peste 1500 de elevi din judetele Neamt, Bacau, Iasi, Suceava, Vaslui si Botosani.

Judetul Botosani a fost reprezentat de ansambluri folclorice, formatii de dansuri populare, formatii instrumentale, solisti vocali si instrumentisti de la Palatul Copiilor Botosani, Clubul copiilor Dorohoi, Scolile Poiana-Vorona, Lunca, Grupurile Scolare "Stefan cel Mare si Sfant" Vorona si "Dimitrie Negreanu" Botosani, Liceul de Arta "Stefan Luchian" si Colegiul Economic "Octav Onicescu", ambele din Botosani.

La sfarsitul manifestarii, in cadrul celor noua sectiuni de concurs, elevii iubitori ai traditiilor populare din judetul Botosani au obtinut:

Premiul I:
-Alexa Ana-Maria, solist vocal, Liceul de Arta "Stefan Luchian" Botosani,
-Daniel Anton, solist instrumentist, Palatul Copiilor Botosani,
-Luminita Manastireanu, solist vocal, Scoala nr. 1 Saveni
-formatia de dansuri populare "Codruletul", de la Grupul Scolar "Stefan cel Mare si Sfant" Vorona

Premiul II:
-Orchestra "Mugurelul", de la Clubul copiilor Dorohoi
-Anda Cosman, solist vocal, Clubul copiilor Dorohoi

Premiul III:
-Ansamblul folcloric "Mugurelul"
-solistii instrumentisti Andrei Maxim si Adrian Purice, ambii de la Liceul de Arta "Stefan Luchian" Botosani)

Mentiuni:
-formatia de dansuri populare "Dorulet", de la Grupul Scolar "Dimitrie Negreanu" Botosani
-formatia instrumentala de muzica populara "Fluierasul", de la Palatul Copiilor Botosani

"Formatiile artistice si solistii care au obtinut premii si mentiuni au fost indrumati de catre profesorii Alina Hutu, Ioan Enciu, Ioan Iftimie, Dumitru Doroftei, Marcel Dupu si Steluta Amarandei", precizeaza inspectorul educativ din cadrul ISJ Botosani, Daniel Botezatu.

Festivalul de la Piatra Neamt este inclus in Calendarul National al Activitatilor Educative al MECTS si succesul acestei prime editii i-a determinat pe organizatori sa isi propuna continuarea acestuia si in urmatorii ani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
84

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
200

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
48

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...