Șteff Chelaru, la prima colaborare cu Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoșani: ”O surpriză enorm de plăcută!”

La finalul săptămânii viitoare, la Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoșani va avea loc premiera spectacolului ”Piese de rezistență”, de Andrei Tiberiu Măjeri, regia Andrei Măjeri.

Șteff Chelaru, la prima colaborare cu Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoșani: ”O surpriză enorm de plăcută!”

 Șteff Chelaru  

Spectacolele vor avea loc pe 22 și 23 iunie 2024. Scenografia spectacolului este realizată de Șteff Chelaru.

Șteff Chelaru a studiat Moda la Facultatea de Artă Decorativă și Design, UNARTE, București, după care a ales un drum ușor diferit decât cel pe care îl făcuse timp de 7 ani, și anume acela de scenograf.

Astfel, după ce a absolvit Scenografia la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București 2022, a colaborat cu diferite teatre din țară, precum Teatrul Național din București, Teatrul Odeon București, Teatrul Metropolis București, Teatrul Mic București, unteatru București, Opera Națională din București, Arcub, Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, Teatrul German de Stat din Timișoara și Teatrul Masca din București.

Este un scenograf la început de drum, într-o lume pe care o descoperă ușor și cu interes, învățând cu fiecare proiect pe care îl face că are propria sa răsuflare, emoție și mesaj.

„Pentru mine, ca artist, contează enorm comunicarea și sinceritatea celuilalt om din echipă, mai exact regizorul. Consider că o fărâmă de prietenie trebuie să se nască pentru a se înțelege universul fiecăruia. Începem împreună o călătorie scurtă, suntem de fapt “colegi de emoții teatrale...”. Cred mult în comunicarea repetată dintre regizor și scenograf, pentru a ajunge la același limbaj vizual și emoțional”, a transmis Șteff Chelaru.

”Revenirea mea în orașul natal”

Născută în Botoșani, unde a absolvit Liceul de Artă "Ștefan Luchian" din Botoșani, Șteff Chelaru a regăsit aici pasiunea și bucuria creației. Scenografa nu a uitat că aici, în micul Botoșani, a pășit pentru prima dată pe scenă, ca membră a două trupe de teatru: DramaClub (Colegiul Național "A.T.Laurian") și Bataille des Jeux (Liceul de Artă “Stefan Luchian”).

”Revenirea mea în orașul natal a fost o reîntâlnire cu oamenii de la care am văzut și am învățat teatru. A fost pentru mine o surpriză enorm de plăcută, deoarece am găsit oameni pasionați, cu dorință de muncă și devotați în ceea ce fac. Cea mai mare bucurie a fost lucrul cu atelierele, unde soluțiile scenografice își găsesc rezolvarea rapid, iar la scenă totul arată impecabil. Îmi doresc ca orice scenograf tânăr să poată veni la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani pentru a întâlni meșteri pricepuți care oferă decorului și costumului soluții bune îmbinate cu ideile conceptuale ale scenografului”, a spus Șteff Chelaru.

Citește și Șteff Chelaru, designer: "Trebuie să știi să-ți porți haina cel mai bine!"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...