Spectacolul despre elevul-erou Mugur Călinescu, premiat la Iași! (Foto)

Un spectacol încărcat de emoție, dar și o necesară lecție de istorie, despre destinul crunt al unui elev din Botoșani care a avut curajul să îi înfrunte pe comuniști.

Trupa de teatru Drama Club, a Colegiului Național ”A.T. Laurian” Botoșani, a participat în perioada 24-26 iunie la Festivalul Național de Teatru de Păpuși și Pantomimă de la Palatul Copiilor din Iași.

Elevii artiști s-au înscris în festival cu spectacolul "Frecvența liberă", despre elevul erou Mugur Călinescu, o adaptare după ”Tipografic Majuscul”, de Geanina Cărbunariu.

Spectacolul trupei de teatru Drama Club a obținut Premiul I. De asemenea, juriul a acordat și două premii de excelență: elevului Ionuț Crețu, pentru rolul principal Mugur Călinescu, și elevei Andreescu Evelina, pentru rolul secundar Uncescu Rodica.



"Am pierdut semnalul, domnule! Raportez semnal pierdut! Pierdut ca suspectul nostru... Raportez un necunoscut ce încalcă cu nerușinare legile Partidului Comunist Român. Cine poate lupta de unul singur impotriva unui stat? Un spectacol ce recompune destinul României în toată absurditatea sa, în ipostazele unui individ îndrăzneț care caută răspunsuri la întrebări interzise în acele timpuri, descoperind un mozaic al sensibilității şi al emoției firești", aflăm din descrierea spectacolului realizat de adolescenții din Botoșani.
Regia este realizat de actrița Ella Nistor, coordonatoarea Drama Club.








(Fotografii din spectacolul ”Frecvența liberă”, prezentat pe scena Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani)

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...