Spectacol la Teatrul „Mihai Eminescu”, la final de săptămână

Iubitorii de teatru sunt invitați, sâmbătă și duminică, de la ora 18:00, să vizioneze spectacolul „Angajare de clovn”, după Matei Vișniec, piesă pusă în scenă de actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani.

„Angajare de clovn” este ultima piesă scrisă în România de Matei Vișniec, în 1986, înainte de emigrarea dramaturgului la Paris. Cel mai jucat autor român contemporan a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească în 1991.

„E teatru. E circ. E spectacol. E cu adevărat spectaculos. E impresionant. Are emoție și melancolie. E precum o amintire. E o călătorie înapoi în copilărie. E amar, e comic, real, uman, pătrunzător și simplu. Este deopotrivă pentru cei mari și cei mici. Cu clovni, cu magie și acrobație, împletite cu teatru, cu jocul actoricesc, cu conflict și replici inteligente, cu poveste și puterea cuvântului pe scenă, un spectacol pentru suflet, pentru bucuria amintirii și pentru melancolia prezentului.”

Regia, decorurile și coloana sonoră sunt realizate de Ion Sapdaru, cu asistența lui Petre Șapojnic,  coregrafia este compusă de Victoria Bucun, costumele sunt realizate de Alina Dinică.

Din distribuție fac parte Bogdan  Muncaciu, Dragoș Radu, Alexandra Acalfoae și Volin Costin.

Durata spectacolului este de o oră și cincisprezece minute.

Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar pentru studenți, elevi și pensionari este de 15 lei. Acestea pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 08:00 – 21:00, de la Casa Tineretului de marți până vineri, între orele 12:00 – 16:00, iar sâmbătă și duminică de la 16:00 la 18:00, și on line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bugetul local al municipiului Botoșani a fost modificat, de unde se iau bani și ce instituții primesc majorări! (foto)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară de luni, 30 septembrie, consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului local al municipiului, a bugetului instituțiilor publice și activităților finanțate integ...

Gata concursul pentru postul de manager la „Mavromati”: Corneliu Prepeliță, director cu acte în regulă!

Tuesday, 1 October 2024

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a organizat concurs pentru ocuparea postului de manager al unității sanitare. Luni la amiaz...

Școlile din Botoșani unde elevii se vor întoarce mai repede în bănci, după renovare. „Nu mai pot invoca acest argument folosit și ca o scuză” (video)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară aferentă lunii septembrie, Eugen Țurcanu, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, i-a solicitat primarului Cosmin Andrei...