Spectacol cu artiști de valoare în memoria Marianei Honceru: „Mariana Honceru este o persoană pe care noi am prețuit-o foarte mult și care a contat la devenirea noastră ca artiști” (video)

Joi, 31 martie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoșani va avea loc un spectacol in memoriam Mariana Honceru, o artistă desăvârșită și un cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

Motiv pentru care, luni, la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor, organizatorii evenimentului au ținut o conferință de presă cu privire la detaliile organizatorice și au povestit despre îndrăgita artistă, care a rămas în sufletele oamenilor și în ziua de astăzi, la un an de la deces. 

Evenimentul cultural este organizat de către Asociația „Carmen Cornaci”, artistele Iustina Irimia și Petronela Axintioaiei și managerul Orchestrei „Rapsozii Botoșanilor”, Dan Doboș.

Alături de Orchestra „Rapsozii Botoșanilor” și de dirijorul Ion Oloieru vor urca pe scenă artiști de renume din întreaga țară. Aceștia sunt Ion Paladi, Mioara Velicu, Laura Olteanu, Constantin Bahrin, Silvia Zagoreanu, Sorin Filip, Diana Sârbu, Andreea Chisăliță și cei ce au reușit să pună în aplicare spectacolul, adică Carmen Cornaci, Iustina Irimia, Petronela Axintioaiei și Dan Doboș.

În plus, pe scenă vor mai urca și artiștii Grupului Folcloric „Vatra”, care a fost înființat chiar de Mariana Honceru.

„Este un spectacol in memoriam Mariana Honceru, o persoană pe care noi am prețuit-o foarte mult și care a contat la devenirea noastră ca artiști, noi ne-am gândit să organizăm acest eveniment chiar la un an de când ea nu mai este printre noi. Ne-am gândit, de altfel, să aducem, atât cât ne permite timpul, oameni care au colaborat cu dumneaei și care i-au fost dragi. Vom încerca să oferim publicului botoșănean un spectacol pe care doamna Honceru îl merită”, a spus Iustina Irimia Cenușă.

„Eu sunt onorat și mă bucur să fac parte din acest proiect. Sperăm să fie un spectacol, care atunci când se va deschide cortina să răsune aplauzele și când se va închide, de asemenea, să răsune aplauzele spectatorilor”, a spus Dan Doboș, managerul Orchestrei „Rapsozii Botoșanilor”.

Iustina Irimia Cenușă a mai spus despre Mariana Honceru că a fost o persoană, care, în fiecare perioadă a existenței sale, a făcut lucruri memorabile.

„Când am venit eu aici la Casa de Cultură a Sindicatelor a înființat Mărgineanca și Grupul Vocal Steluța, din care am făcut si eu parte. Ulterior a înființat și acest festival-concurs, dedicat teatrului, adică tinerilor, numit Lyceum. La fel, când a ieșit la pensie nu a putut să stea locului și și-a continuat activitatea cu Clubul Pensionarilor „Vatra”. Vor fi momente emoționante, acompaniate de materiale video pregătite de noi, care să ne amintească de Mariana Honceru, vor fi prezenți toți cei din familie”, a adăugat Iustina.

Mariana Honceru a primit, în anul 2019, titlul de cetățean de onoare al municipiului Botoșani, iar când „Rapsozii Botoșanilor” au împlinit 50 de ani de activitate, acesteia i s-a înmânat o diplomă de excelență pentru toată activitatea ei pusă în slujba folclorului botoșănean.

Potrivit organizatorilor, aproape toate biletele de la Casă s-au vândut în doar două săptămâni.

„Pentru că nu am putut să îi invităm pe toți artiștii, din cauza timpului limitat, pe ceilalți îi vom invita în anii următori, deoarece vrem ca fiecare artist în parte să își arate respectul și dragul față de Mariana Honceru. Sperăm în anii următori să venim cu altă distribuție și să aducem vești despre o a doua, a treia ediție și așa mai departe. Eu una consider că o să fie un succes real”, a declarat și Carmen Cornaci.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bugetul local al municipiului Botoșani a fost modificat, de unde se iau bani și ce instituții primesc majorări! (foto)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară de luni, 30 septembrie, consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului local al municipiului, a bugetului instituțiilor publice și activităților finanțate integ...

Gata concursul pentru postul de manager la „Mavromati”: Corneliu Prepeliță, director cu acte în regulă!

Tuesday, 1 October 2024

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a organizat concurs pentru ocuparea postului de manager al unității sanitare. Luni la amiaz...

Școlile din Botoșani unde elevii se vor întoarce mai repede în bănci, după renovare. „Nu mai pot invoca acest argument folosit și ca o scuză” (video)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară aferentă lunii septembrie, Eugen Țurcanu, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, i-a solicitat primarului Cosmin Andrei...