Singurul film românesc selectat la Cannes 2024 ajunge la Botoșani! (Foto, Video)

Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19:00, publicul botoșănean este așteptat la Cinema Unirea, pentru a viziona pelicula „Trei kilometri până la capătul lumii”, film regizat de Emanuel Pârvu.

Filmul a fost selectat anul acesta în competiția oficială de la Cannes – unde a primit premiul Queer Palm și ales să fie propunerea României la Premiile Oscar 2025.


Lungmetrajul „Trei kilometri până la capătul lumii” va intra pe 11 octombrie în cinematografele din peste 30 de orașe din țară, printre care și Botoșani.

Este cel de al treilea lungmetraj semnat de Emanuel Pârvu, după debutul cu ”Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor”, care a primit două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo în 2018, pentru cel ma bun regizor și cel mai bun actor principal (Șerban Pavlu), și lungmetrajul ”Marocco”, selectat la Festivalul de la San Sebastian 2021.

”Trei kilometri până la capătul lumii” este regizat de Emanuel Pârvu după un scenariu semnat de Emanuel Pârvu și Miruna Berescu, imaginea filmului este semnată de Silviu Stavilă (Marocco, Marfa și Banii, Niki Ardelean – colonel în rezervă), montajul de Mircea Olteanu (R.M.N., Bacalaureat, Ilegitim), iar scenografia și costumele de Bogdan Ionescu (Metronom, Dincolo de calea ferată).

Filmul este produs de Asociația FAMart cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și este finanțat de Publicis Groupe Media Bucharest, MMS Communications Romania, OTP Bank Romania, Conceptual Lab by Theo Nissim. Post-producția a fost asigurată de Chainsaw Europe Studio.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț pentru pensionarii Casei Județene de Pensii Botoșani care își încasează pensia prin cont bancar.

astăzi, 15:13

Joi, 10 octombrie 2024, vor fi operate și validate transferurile prin intermediul Trezoreriei Botoșani, astfel că vineri, 11 octombrie, în cursul după-amiezii, vor fi alimentate conturile de...

Harieta, îngerul păzitor al lui Mihai Eminescu. „Mai am o soră, un geniu, în felul ei, cu o memorie ca a lui Napoleon!”

astăzi, 14:38

În Anul omagial al îngrijirii bolnavilor, cinstim în mod deosebit acele persoane ori instituții ce se îngrijesc de sănătatea trupească și sufletească a semenilor. Î...

(P) Săptămâna reducerilor la Castilio

astăzi, 14:26

Între 17 și 22 octombrie, Castilio te așteaptă cu reduceri spectaculoase la tot ce ai nevoie pentru renovare și redecorare. Fie că îți dorești un look nou pentru bucătărie sau ba...