Sfinţii Mihail şi Gavril, patronii spirituali ai jandarmilor

Sfinţii Mihail şi Gavril, patronii spirituali ai jandarmilor
La troiţa din curtea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, ce poartă hramul celor doi sfinţi, se va oficia o slujbă religioasă la care vor participa cadrele unităţii.

Biserica primelor veacuri creştine a stabilit ziua de 8 noiembrie ca sărbătoare închinată Sfinţilor Arhangheli Mihail si Gavril, conducătorii oştilor cereşti, simboluri ale luptei pentru dreptate, împotriva răului şi necinstei.

Pornind de la aceste simboluri, Jandarmeria Română a ales drept patroni spirituali ai Armei pe Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavril, iar ziua de 8 noiembrie are semnificaţii deosebite şi este sărbătorită de către jandarmi.

Daca 3 Aprilie, Ziua Jandarmeriei Române, reprezintă naşterea după trup a instituţiei, la 8 noiembrie se aniversează facerea după suflet a acesteia.

De ziua Patronilor Spirituali ai Jandarmeriei Române, în cadrul unităţilor de jandarmerie din întreaga ţară se vor desfăşura activităţi evocatoare, precum şi ceremonii religioase.

Cu această ocazie, la troiţa din curtea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani ce poartă hramul celor doi sfinţi, se va oficia o slujbă religioasă la care vor participa cadrele unităţii.

Ofiţer relaţii publice
Mr. Cristian Niţuleac


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime a vorbit despre viitorul lui Andone la Botoșani: ”Sunt aproape sigur că...”

astăzi, 09:57
1

Bogdan Andone este antrenorul revelație a Superligii, după ce tehnicianul în vârstă de 49 de ani a produs minunea și a salvat Botoșaniul de la retrogradare, deși nimeni din lumea fot...

Primarul Cosmin Andrei pe șantierul creșei care se construiește în zona fostului Obor: „Anul viitor vom deschide această creșă verde pentru 40 de copii”

astăzi, 09:44
14

Primarul Cosmin Andrei, prezent pe șantierul creșei noi, la care a început deja construcția, a anunțat că anul viitor, această unitate de educație preșcolară își va deschide por...

Ce i-a spus femeia din Botoșani soțului ei înainte să o ucidă. „Au fost divorțați!”

astăzi, 09:31
430

Victima sunase chiar duminică la 112, după un scandal cu soțul violent și extrem de gelos. Potrivit apropiaților familiei, femeia voia să divorțeze.Femeia de 47 de ani, din comuna Hilișeu-...