Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla sărbătorită la o biserică din Botoșani!

Anul acesta va fi sărbătorit primul hram al parohiei „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla”.

Parohia „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla” din municipiul Botoșani își cinstește ocrotitoarea în data de 7 august.

Desprinsă din Parohia Pacea, această nouă comunitate s-a înfiinţat în conformitate cu Decizia Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, în ședința de lucru din data de 23 noiembrie 2022, prezidată de Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Preotul Cătălin Ailenei a fost numit paroh al acestei comunități în data de 1 octombrie 2023.

Până la construirea bisericii, care va fi situată pe strada Pacea nr. 45B, slujbele și serviciile religioase se oficiază la Biserica „Buna Vestire” Botoșani (vizavi de fosta poștă pe strada Primăverii).

Programul liturgic dedicat cinstirii Sfintei Cuvioase Teodora  se va desfășura la Biserica „Buna-Vestire” (Str. Primăverii, nr. 20, Botoșani) astfel:

Marți 6 august 2024, ora 18:00 – slujba Vecerniei și Litia, săvârșite de un sobor de preoți, urmate de agapa frățească;

Miercuri 7 august 20224, ora 8:00 – Utrenia, Acatistul și Sfânta Liturghie.

Despre cinstirea Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla

Această floare duhovnicească și mireasă a lui Hristos, pe care a odrăslit-o pământul binecuvântat al Moldovei, s-a născut pe la jumătatea secolului al XVII-lea, în satul Vânători – Neamț, din părinți binecredincioși și iubitori de Dumnezeu. Prin faptele ei, Sfânta Teodora de la Sihla a bineplăcut lui Dumnezeu, numărându-se în cetele sfinților, fiind socotită cea mai aleasă nevoitoare pe care a odrăslit-o vreodată țara noastră, scrie timpulcredintei.ro.

Credincioșii din Moldova o cinstesc ca sfântă îndată după adormirea ei și merg în pelerinaj la peștera și chilia ei de la Schitul Sihla. La 20 iunie 1992, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a canonizat-o, trecând-o oficial în rândul sfinților, cu zi de prăznuire la 7 august.

Dragi enoriași și prieteni ai parohiei Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla. Ne apropiem de sărbătoarea Sfintei Cuvioase, prăznuită la data de 7 august. Dorim să marcăm așa cum se cuvine această zi de mare sărbătoare pentru parohia noastră și să o cinstim pe ocrotitoarea noastră în duh de rugăciune și bucurie duhovnicească. Vă invităm să luați parte la programul liturgic dedicat cinstirii ei. În demersurile noastre pentru construirea Bisericii parohiale, avem nevoie mare de ajutorul și mijlocirea Sfintei Cuvioase Teodora, de aceea vă așteptăm cu drag să ne rugăm împreună la acest eveniment important din viața comunității noastre”, a scris pe pagina de facebook a parohiei, părintele paroh Cătălin Ailenei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenționare meteo pentru județul Galați. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În județul Galați va ploua toren...

Școală din județul Botoșani, decorată de președintele României!

astăzi, 09:57

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Ibănești va fi decorată, pe 8 octombrie, la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, președintele României. Această distincție va fi o...

Ce măsuri ia Dinamo împotriva huliganului care a aruncat cu scaunul după arbitru la meciul cu FC Botoșani!

astăzi, 09:09

Concret, în minutul 90+2 al duelului de pe stadionul Arcul de Triumf, un suporter furios al „Câinilor”, aflat în tribune, a aruncat cu un scaun spre arbitrul asistent Cos...