Se reia seria concursurilor "Sfinții Închisorilor", ediția 2020

Se reia seria concursurilor "Sfinții Închisorilor", ediția 2020

Frăția Ortodoxă „Sfîntul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință”, Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Asociația „Scut botoșănean”,Colegiul Național „A. T. Laurian”, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Palatul Copiilor Botoșani și Muzeul Județean Botoșani, au reluat organizarea concursurilor cu tema „Sfinții Închisorilor”, ediția 2020.

Desfășurarea concursurilor a fost întreruptă ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia cauzată de virusul SARS-CoV-2.

Concursul de arte plastice a ajuns deja la a patra ediție, iar concursul de eseuri și poezie este la a doua ediție.

Regulamentul Concursului de arte plastice Sfinții Închisorilor, ediția a IV-a, Botoșani, 2020

Concursul își propune atragerea unui număr cât mai mare de elevi de la școlile și liceele din municipiul Botoșani și din județul Botoșani pentru a face cunoscută istoria recentă a României și a dezvolta un simț al apartenenței față de acest neam.

Participanții vor crea lucrări în tehnici specifice artelor plastice: *Tehnici de lucru 2D -tuș,cărbune,tempera,guașe,acuarelă,culori acrilice,culori în ulei,pastel,cretă colorată,tehnică mixtă. *Tehnici de lucru 3D -sculptură sau relief (lut polimeric,ceramică,ghips, lemn etc.).Dimensiuni lucrări: A3,A2, A1 pentru compozițiile 2D în culoare și  maxim 50*cm pentru compozițiile 3D și relief. (*dimensiuni variabile pentru înălțime,lungime și lățime)

Este permisă participarea cu maxim două lucrări de elev indiferent de tehnica abordată.

Lucrările vor fi aduse pe adresa Palatul Copiilor Botosani, Strada Mihail Kogălniceanu nr.19, Botoșani, în atenția d-nei profesor Cătălina Felicanu, până la data de 11decembrie 2020, având trecute pe spatele lucrării următoarele: numele și prenumele autorului,clasa,unitate de învățământ, localitatea, titlul lucrării, tehnica, numele și prenumele profesorului îndrumător, număr de telefon de contact.

Lucrările vor fi evaluate de un juriu de specialitate format din artiști vizuali, un reprezentant al Bisericii Ortodoxe, un reprezentant al Asociației ”Scut Botoșănean” și un artist iconograf.

Jurizarea se face pe două categorii: elevii de la școlile și liceele teoretice și  elevii de la liceu vocațional.

Se va ține cont de respectarea subiectului de lucru, originalitate, forța mesajului și capacitatea de redare a acestuia, expresivitate, executarea lucrării ș.a.

Lucrările participanților din clasele IX-XII trebuie să fie înrămate sau puse cu paspartu pentru o expunere potrivită. Lucrările participanților din clasele V-VIII vor fi expuse pe panouri provenite de la organizatori.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate, pe categoriile sus-menționate, astfel vor fi: Premii I, Premii II, Premii III, Mențiuni I, Mențiuni II, Mențiuni III, Diplome de participare.  Premii în valoare totală de 1500 de lei, incluzând premii în bani și materiale de lucru pentru creație.

Premierea va avea locpe data de 18 decembrie 2020 la Muzeul Județean Botoșani, cu prilejul vernisării expoziției cu cele mai reușite lucrări înscrise în concurs. Ora va fi anunțată ulterior.

După finalizarea expoziției participanți sunt rugați să ridice lucrările înscrise în concurs de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Gheorghe" până la finalul lunii decembrie 2020.

Relații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0735.613.329, persoana de contact Bogdan Cărăușu.

 

Regulamentul Concursului de eseuri și poezie "Sfinții Închisorilor", Botoșani, 2020

 Concursul este organizat de FRĂȚIA ORTODOXĂ „SF. MARE MUCENIC GHEORGHE PURTĂTORUL DE BIRUINȚĂ” și ASOCIAȚIA „SCUT BOTOȘĂNEAN”,  în parteneriat cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe”, Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Botoșani și Colegiul Național ”A. T. Laurian”, Botoșani.

Concursul își propune să scoată în evidență, prin valorificarea viziunii tinerilor elevi, rolul și importanța jertfei pătimitorilor din închisorile comuniste; transformările profunde pe care instaurarea brutală a comunismului le-a produs în societatea românească;  mărturisirea de credință ca atitudine ziditoare și mântuitoare a sufletului românesc; portrete ale martirilor din închisorile comuniste.

Descrierea grupului ţintă:

Concursul se adresează elevilor din clasele V-XII din Județul Botoșani.

Criterii de eligibilitate:

Vor fi luate în considerare numai lucrările care au ca subiect dimensiunea mântuitoare a sacrificiului românilorprigoniți în temnițele comuniste.

Vor fi luate în considerare numai lucrări originale, care nu au mai fost publicate sau prezentate în cadrul altor proiecte, conferinţe sau concursuri.

Vor fi luate în considerare numai lucările cu autor unic, fiecare participant putând concura cu un singur eseu/o singură poezie.

Nu vor fi luate în considerare lucrările bazate pe plagiat sau copy-paste.

Nu vor fi luate în considerare lucrările care nu au cel puțin 2 (două) cărți în bibliografie (categoria eseuri).

Nu vor fi luate în considerare lucrările care vor avea mai mult de 25% citate din cărți. (categoria eseuri)

Condiţii de redactare:

Eseurile vor fi redactate în limba română

Eseurile vor fi acceptate numai în format Word sau PDF

Eseurile trebuie să conținămaximum3000 de cuvinte

Paginația folosită va fi cea implicităa programului Microsoft Word

Pentru textul folosit în compunerea eseului se va folosi Times New Roman 12, iar spațierea între rânduri va fi de 1,5 linii

Pentru eventualele note de subsol se va folosi Times New Roman 10

Notele de subsol pot fi trecute atît în partea de jos a paginii, cît și la finalul lucrării.

Criterii de evaluare:

Raportarea la tema aleasă

Corespondenţa dintre titlul temei şi conţinutul eseului.

Claritatea:

Mesajul eseului este bine conturat, formularea sa nu este ambiguă, lucrarea este organizată în jurul unei idei; formularea de comparaţii între caracteristici ale unor fenomene, activităţi, evenimente, procese.

Argumentare:

Ideile, teoriile prezentate sunt susţinute de argumente din bibliografie.

Coerenţa logică:

Eseul are o structură logică bine conturată; ideile exprimate au fluenţă şi sunt în legătură unele cu altele.

Utilizarea materialului bibliografic:

Sursele bibliografice sunt citate corespunzător, argumentele aduse sunt susţinute prin prezentarea diferitelor cercetări.

Originalitate, creativitate, inovaţie

Modul deosebit prin care se abordează tema, prezentarea opiniilor personale bazate pe analiza diferitelor surse bibliografice.

Aspectul general al eseului:

Respectarea criteriilor de: gramatică, ortografie; aspectul estetic.

Data limită de trimitere a lucrărilor este 06 decembrie 2020.

Eseurile vor fi trimise la adresa de email scutbotosanean@yahoo.com.

Pentru ca evaluarea să fie cît mai obiectivă, vă rugăm să vă semnați cu un nume asociat cu adresa de e-mail  nou creată de la care va fi trimis eseul. Este obligatoriu ca numele autorilor să nu fie specificat. În acest sens, textele vor fi trimise de pe o adresă de e-mail care să nu fie asociată cu numele acestora (pentru contul de e-mail se poate folosi, de exemplu, titlul eseului propus). Fiecărui autor i se va confirma primirea eseului.

Juriul va fi format din:

Corina Țifrea - profesor la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoșani
Alina Purice– profesor la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani
Florentina Toniță – jurnalist
Marius Rîznic – profesor la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” Botoșani.

Premii acordate:

Premiul I – 250 RON

Premiul II –150 RON

Premiul III – 100 RON

Mențiune - 50 RON

Termene limită și etape ale concursului:

07 octombrie 2020: lansarea concursului

06 decembrie 2020: termenul limită pentru trimiterea eseurilor

07 decembrie – 16 decembrie2020: juriul desemnat va anunţa câştigătorii

18 decembrie 2020: Gala de premiere a câștigătorilor

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Un tânăr chitarist din Botoșani se numără printre sutele de talente care a primit o finanțare importantă

astăzi, 15:21
84

Andrei Pițu, botoșăneanul în vârstă de 15 ani considerat un adevărat fenomen al chitarei clasice, se numără printre cei 581 de tineri talentați din România care au primit fin...

Unul dintre profesorii excepționali ai Brașovului este din Botoșani. Cum a ajuns cadrul didactic să predea în satele din Transilvania

astăzi, 10:50
418

Botoșăneanca Florentina Tituleac se numără printre cei 12 profesori de excepție, premianți ai Galei MERITO.Evenimentul  recunoaște meritele dascălilor ce contribuie la transformarea ...

ANM: Informare meteorologică de vreme rea pentru nordul Moldovei

Joi, 16 Septembrie 2021
2248

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare meteorologică valabilă și pentru județul Botoșani.Conform specialiștilor, în intervalul 16 septembrie, ora 19:...