Se caută preot pentru sute de familii într-o parohie din județul Botoșani!

Peste 300 de familii dintr-o parohie botoșăneană au nevoie de un îndrumător spiritual. Noul preot va avea la dispoziție și casă parohială.

Se caută preot pentru sute de familii într-o parohie din județul Botoșani!

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat astăzi, 19 februarie 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condițiile statutare de transfer.

Astfel, la data de 19 februarie 2024 sunt vacante nouă posturi în Eparhia Iașilor, două dintre acestea fiind în județul Botoșani, celelalte în județele Iași și Neamț.

Dacă primul post vacant din județul Botoșani se află în Parohia ”Sfântul Nicolae” Crasnaleuca, Protopopiatul Săveni, cea de-a doua parohie vacantă se află în sudul județului.

Este vorba despre Biserica ”Sf. Nicolae” din localitatea Rădeni, comuna Flumușica, parohia fiind inclusă în Protopopiatul Hârlău. Parohia numără 324 de familii, noul preot având la dispoziție biserică și casă parohială.

Parohia este declarată vacantă începând cu data de 9 februarie 2024.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
11

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
73

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
230

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...