Şcoala de vis şi profesorul ideal, de Ziua Mondială a Educaţiei, la Botoşani!

Şcoala de vis şi profesorul ideal, de Ziua Mondială a Educaţiei, la Botoşani!
De Ziua Mondială a Educației, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 11 Botoșani au avut ocazia să arate cadrelor didactice o Școală de vis (desene pe asfalt) sau un profesor ideal – prin seria de activități desfășurate la gimnaziu, Profesor pentru o oră. O nouă zi altfel, în care educația nonformală a adus elevilor mici și mari libertatea dorită și o voce mai puternică.      

Școala mea va fi colorată! Doamna, avem roz?

Putem face ferestrele cum vrem noi?

Flori putem să facem? Eu vreau să fac flori pe pereți, nu la geamuri!

...și Școala de vis a prins contur, după imaginația și dorința fiecăruia dintre copiii prezenți pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale Nr. 11 Botoșani.

Pe lângă florile "răsărite" peste tot, nu doar la ferestre – așa cum le văd adulții – au apărut fețe zâmbitoare, planete, norișori și stele. Cea mai mare dintre stele, Soarele, și-a găsit loc chiar la intrarea în școală. A ieșit mare, galben și cuminte din degetele unei fetițe de clasa a III-a, iar ideea a fost primită cu încântare de colegi.

"Totul se face cu un scop. Acolo unde cei din jur au văzut astăzi joacă, timp pierdut și cretă pe asfalt (Oare se mai curăță?!), cadrele didactice au urmărit și au reușit să intre, încă o dată, în sufletele micilor școlari, pentru a le afla dorințele și visurile. Copiii își doresc clădiri pline de viață și la exterior, nu doar la interior. Vor să vadă culoare, zâmbet și veselie, toate menite să învingă tonurile de gri ale clădirilor din jur", a precizat prof. Simona Acsente, din cadrul Şcolii 11 Botoşani.
 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
30

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
36

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
293

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...