Sărbătoare la Biserica din curtea Spitalului de Copii, îl celebrează pe cel întâi chemat, Apostolul Românilor

Biserica din curtea Spitalului de Copii mai poartă și hramul Sfântului Nectarie, care a fost sărbătorit pe 9 noiembrie.

Sărbătoare la Biserica din curtea Spitalului de Copii, îl celebrează pe cel întâi chemat, Apostolul Românilor

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de Copii din Botoşani, îşi serbează, joi, hramul principal cu ocazia prăznuirii Sfântului Apostol Andrei.

Programul liturgic dedicat acestei sărbători începe miercuri, de la ora 17:00, când se va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia în cinstea Sfântului Apostol Andrei.

Joi, programul liturgic va începe de la ora 07:00, cu slujbele Miezonopticii, Ceasurilor și Utreniei, iar de la ora 09:10 va începe Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți.

Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al țării noastre, ne învață și în prezent să căutăm mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu, lăsând pe planul al doilea preocupările materiale. Îi aşteptăm pe credincioşii botoșăneni să fim uniți în rugăciune în aceste clipe de sărbătoare”, a declarat preotul paroh Marius Ciobanu.

Sf. Apostol Andrei s-a născut în Betsaida, orășel pe malul lacului Ghenizaret, fiul lui Iona, din Galileea, și fratele lui Petru, primul dintre ucenicii Domnului Hristos. Înainte de a fi Apostol al Domnului, Sfântul Andrei a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul.

El a propovăduit în Bitinia, Bizantia, Tracia și Macedonia, în ținuturile din jurul Mării Negre, până la Dunăre și Scitia (adică Dobrogea noastră), și până în Crimeea.

Sfântul Apostol Andrei a avut un sfârşit de mucenic, fiind răstignit la Patras, lângă Corint, cu capul în jos pe o cruce în formă de X, căreia i s-a spus mai pe urmă „Crucea Sfântului Andrei".

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
779

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
302

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...