Sărbătoare la Biserica din curtea Spitalului de Copii, îl celebrează pe cel întâi chemat, Apostolul Românilor

Biserica din curtea Spitalului de Copii mai poartă și hramul Sfântului Nectarie, care a fost sărbătorit pe 9 noiembrie.

Sărbătoare la Biserica din curtea Spitalului de Copii, îl celebrează pe cel întâi chemat, Apostolul Românilor

   Foto: Știri.Botoșani.Ro/Florin Timofte

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de Copii din Botoşani, îşi serbează, joi, hramul principal cu ocazia prăznuirii Sfântului Apostol Andrei.

Programul liturgic dedicat acestei sărbători începe miercuri, de la ora 17:00, când se va oficia slujba Vecerniei unită cu Litia în cinstea Sfântului Apostol Andrei.

Joi, programul liturgic va începe de la ora 07:00, cu slujbele Miezonopticii, Ceasurilor și Utreniei, iar de la ora 09:10 va începe Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți.

Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al țării noastre, ne învață și în prezent să căutăm mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu, lăsând pe planul al doilea preocupările materiale. Îi aşteptăm pe credincioşii botoșăneni să fim uniți în rugăciune în aceste clipe de sărbătoare”, a declarat preotul paroh Marius Ciobanu.

Sf. Apostol Andrei s-a născut în Betsaida, orășel pe malul lacului Ghenizaret, fiul lui Iona, din Galileea, și fratele lui Petru, primul dintre ucenicii Domnului Hristos. Înainte de a fi Apostol al Domnului, Sfântul Andrei a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul.

El a propovăduit în Bitinia, Bizantia, Tracia și Macedonia, în ținuturile din jurul Mării Negre, până la Dunăre și Scitia (adică Dobrogea noastră), și până în Crimeea.

Sfântul Apostol Andrei a avut un sfârşit de mucenic, fiind răstignit la Patras, lângă Corint, cu capul în jos pe o cruce în formă de X, căreia i s-a spus mai pe urmă „Crucea Sfântului Andrei".

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație la Botoșani: ”Opt destinații fascinante de vizitat” (Video)

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
447

”Hai la Botoșani”, este mesajul revistei România Info Magazin, cu titlul ”Opt destinații fascinante de vizitat”.Descoperă frumusețea și diversitatea culturală a...

Mihai Dimian vrea să facă din USV ”universitatea comunității din cel puțin trei județe: Suceava, Botoșani și Neamț”

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
213

Noul rector al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava susține că relațiile sale cu autoritățile sunt foarte bune.Întrebat despre acest lucru în cadrul unei interve...

La mulți ani, Ana Maria Dragut! Handbalista din Botoșani care joacă în echipa României

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
589

Ana Maria Dragut a început să joace handbal la Școala nr. 2 din Darabani, cu profesorul Valentin Dascălu. Din clasa a VIII-a a fost înscrisă printre sportivii Liceului cu Program Sport...