Sărbătoare într-o parohie din municipiul Botoșani, creștini adunați de aseară în rugăciune

Miercuri seara, în ajunul Înălțării Sfintei Cruci, un sobor de preoți a oficiat Vecernia la Biserica ”Ziua Crucii” din zona industrială a municipiului Botoșani.

Sărbătoare într-o parohie din municipiul Botoșani, creștini adunați de aseară în rugăciune

”Mântuiește, Doamne, poporul Tău și binecuvântează moștenirea Ta. Biruință binecredincioșilor creștini asupra celui potrivnic dăruiește și cu Crucea Ta păzește pe poporul Tău!”. S-a rostit la Vecernia de miercuri seara, în Biserica ce poartă hramul ”Ziua Crucii” din municipiul Botoșani.

Creștinii din zonă, dar nu numai, au asistat la slujba religioasă și s-au rugat pentru pace, sănătate și bunăstare.

Sărbătoarea continuă astăzi, cu Sfânta Liturghie, credincioșii venind de la prima oră a dimineții pentru a fi alături de preoți în împreuna rugăciune.

Parohia apărută la scurt timp după 1989, când în toată țara începuse revigorarea duhovnicească a poporului român, atrage astăzi tot mai mulți credincioși.

A fost înființată în 1991, prin transformarea fostei Parohii Popăuți în Mănăstire și înființarea, în sectorul arondat fostei parohii, a două noi enorii – Parohia ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și Parohia ”Ziua Crucii”.

În anul 1999, aici vine prin transfer preotul Ioan Iordachi, de la Parohia Buhăceni. Parohia este astfel activată, având ca delimitare zona industrială a orașului.

Piatra de temelie a bisericii este pusă în 30 noiembrie 2004, când a fost sfințit locul de către PS Calinic Botoșăneanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Pe 23 mai 2010, de sărbătoarea ”Pogorârii Sfântului Duh”, cu binecuvântarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost săvârșită prima slujbă în biserica nouă.

Biserica are o arhitectură ștefaniană, cu turn clopotniță pe pridvor. În timpul slujbelor se evidențiază o rezonanță deosebită. Catapeteasma din lemn de stejar este sculptată cu frumoase ornamente specifice tradiției creștin-ortodoxe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
13

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
23

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
62

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...