Sâmbătă va avea loc, la Botoșani, ediția a a IX-a a Festivalului-concurs coral "O, ce veste minunată!"

Sâmbătă va avea loc, la Botoșani, ediția a a IX-a a Festivalului-concurs coral "O, ce veste minunată!"

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, organizează Festivalul - concurs coral "O, ce veste minunată!", ediţia a IX-a.

Concursul se adresează formaţiilor corale şi grupurilor folclorice de amatori iar repertoriul va cuprinde colinde, cântări psaltice, cântece de stea, datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou.

Festivalul va avea loc sâmbătă, 15 decembrie 2018, începând cu ora 12.00 în Sala „Mihai Eminescu”- Hotel Rapsodia, Botoşani. 

Vor participa formaţii corale din Botoşani, Iaşi, Suceava, Neamţ, Bistriţa, Galaţi şi Republica Moldova.

Misiunea instituţiei de cultură se realizează şi prin promovarea unităţii şi identităţii culturale a românilor, prin organizarea unor acţiuni în plan educaţional, cultural şi social.  Astfel, Festivalul - concurs coral „O, ce veste minunată!” este un nou prilej de prezentare a tradiţiilor şi obiceiurilor populare.

Intrarea la spectacolul oferit de formaţiile corale în concurs va fi liberă. (Comunicat de presa)
  

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
56

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
42

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
293

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...