Sala Polivalentă a Muzeului Județean Botoșani găzduiește evenimentul „Eminescu trăiește prin noi”

Sala Polivalentă a Muzeului Județean Botoșani găzduiește evenimentul „Eminescu trăiește prin noi”

Miercuri, 15 ianuarie 2020, în zi aniversară, Sala Polivalentă a Muzeului Județean Botoșani va găzdui un eveniment închinat memoriei „românului absolut” care a fost, este și va fi Mihai Eminescu.

Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – filiala Botoșani, Muzeul Județean Botoșani, asociația „Scut botoșănean” și asociația „Uniunea Vatra Noastră Românească” – filiala Botoșani organizează evenimentul „Eminescu trăiește prin noi”.

În cadrul evenimentului, elevi de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani și Seminarul Teologic „Sf. Gheorghe” Botoșani vor recita, vor interpreta și vor cînta din opera eminesciană.

Momentele artistice vor fi moderate de către Lidia Uja, actriță a Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani.

"Între orele 15:00-17:00 așteptăm botoșănenii, cu mic, cu mare pentru a recita împreună poezii scrise de marele poet, iar la ora 17:00, la finalul întâlnirii, vom recita împreună poezia manifest “Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, au explicat organizatorii manifestării.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
97

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
640

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
419

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...