Retrospectivă Georgeta Murgoci Vrînceanu la Memorialul Ipotești

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție din subordinea Consiliului Județean Botoșani, găzduiește începând de vineri, 1 martie 2024, și până pe data de 30 martie 2024, expoziția retrospectivă de arte vizuale a artistei plastice Georgeta Murgoci Vrînceanu, în Sala de Expoziții Temporare ”Horia Bernea”.

Retrospectivă Georgeta Murgoci Vrînceanu la Memorialul Ipotești

Georgeta Murgoci Vrîncenu s-a născut la 24 mai 1957 în comuna Crețești, județul Vaslui. Absolventă a Liceului de Muzică și Arte Plastice „Octav Băncilă” Iași, a urmat și a absolvit cursurile Facultății Particulare de Artă „Mihail Kogălniceanu” Iași. Este membră a Asociației Artiștilor Plastici Ieșeni. A avut o activitate profesională deosebită ca pictor decorator al spațiilor comerciale din Târgoviște și ca grafician timp de patruzeci de ani la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

A participat la numeroase expoziții colective și de grup la nivel județean, național și internațional, la diverse bienale, saloane oficiale și concursuri de creație, cum ar fi: „Noi și Eminescu”, „Eminesciana”, „Empatii de o parte și de alta a Prutului”, „Dialoguri interculturale și artistice”, Festivalul Internațional A.R.T.E., „Saloanele anotimpurilor” din cadrul Asociației Artiștilor și al Cenaclului „Arta la feminin”, Botoșani și mule altele.

A avut expoziții personale organizate la Biblioteca din Onești, la Centrul Cultural German Iași, la Galeria „Monique Roussel”, Galeria „I” a Centrului de Studii Europene Iași, la Centrul Cultural Multifuncțional al Seniorilor Iași. A participat și la câteva tabere de creație la Densești, Maramureș, „Casa Octavian”, Sucevița, Tudora, Chișinău (Republica Moldova), Sebeș, Hunedoara. Lucrările sale se găsesc în colecții particulare de artă din țară și străinătate.

S-a remarcat și în activitatea publicistică, fiindu-i tipărite lucrări de grafică și desen în diferite volume de cercetare istorică și arheologică, precum: Acta Moldaviae Meridionalis, Complexul Cultural Cucuteni-Tripolie, Repertoriul Arheologic al Județului Vaslui, toate acestea în colaborare cu cercetători și istorici.

În expoziția de la Ipotești, publicul vizitator, iubitorii de artă au posibilitatea să admire lucrări de pictură, grafică si tapiserie realizate de artistă. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 1 martie 2024, ora 12, în Sala de expoziții „Horia Bernea” a Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” și va fi prezentată de prof. dr. Ofelia Huțul, curatorul expoziției; șef serviciu muzeografie Cotinel Munteanu, organizator, și prof. univ. dr. Mihai Dorin, critic de artă.

(Comunicat de presă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean reținut de polițiști după ce a pipăit o fată!

astăzi, 11:05
9

În cursul zilei de marți, 15 aprilie 2024, polițiștii din Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani.Botoșăneanul este bănuit ...

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
10

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
128

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...