Regulamentul Festivalului-Concurs „Mihail Sorbul” ce va avea loc la Săveni în luna noiembrie (document)

Regulamentul Festivalului-Concurs „Mihail Sorbul” ce va avea loc la Săveni în luna noiembrie (document)

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, și în parteneriat cu Primăria Orașului Săveni, organizează cea de a XXVIII-a ediție a Festivalului-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”.

Actuala ediție va avea loc în perioada 17 - 18 noiembrie în orașul Săveni, județul Botoșani, localitatea natală a dramaturgului Mihail Sorbul.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni:

1) CREAȚIE

La concurs pot participa dramaturgi români contemporani, membri sau nu ai uniunilor de creație, fără limită de vârstă, cu o piesă de teatru într-un act, care să nu depășească maximum 20 de pagini (font Times New Roman, mărimea fontului 12, spațierea rândurilor 1,5, aliniere stânga-dreapta).

Organizatorii nu impun concurenților nicio tematică.

Textul propriu-zis, semnat cu un motto, și fișa de înscriere (ANEXA 1) în format WORD, în care vor fi menționate motto-ul, numele, prenumele, numărul de telefon și adresa, vor fi trimise online la adresa de e-mail: literatura@centrulcreatieibt.ro până la data de 31 octombrie 2022.

Juriul va acorda următoarele premii (valoare netă), care vor fi anunțate pe site-ul instituției:

Premiul I - 1000 de lei

Premiul al II-Iea - 800 de lei

Premiul al III-Iea - 600 de lei

Premii speciale — 3 x 400 de lei

Juriul are dreptul de a redistribui sau diminua valoarea premiilor. Lucrările premiate vor apărea în antologia ediției a XXIX-a.

2) INTERPRETARE

La această secțiune pot participa trupe de teatru de amatori din fiecare județ al țării, cât și trupe din Republica Moldova și Ucraina.

În vederea repertoriului, organizatorii nu impun nicio restricție tematică, în afara genului specificat în titulatură — piesă de teatru într-un act. În acest sens, timpul unei reprezentații nu trebuie să depășească 45 de minute. După depășirea timpului alocat se va trage cortina.

Menționăm că organizatorii pot pune la dispoziția trupelor de teatru de amatori piese de teatru într-un act premiate la edițiile precedente ale Festivalului-concurs național de creație a piesei de teatru într-un act „Mihail Sorbul". Aceste piese le puteți procura la cerere, de la instituția noastră, din momentul primirii regulamentului și a fișei de înscriere.

Înscrierea la concurs se face pe bază de fișă de înscriere (conform anexei) și un video de maximum 15 minute din piesa propusă în competiție, care va fi folosit pentru selecția finală. Materialele se vor trimite până la data de 31 octombrie 2022 la adresa de e-mail: literatura@centrulcreatieibt.ro.

Juriul va acorda următoarele premii (valoare netă):

Trofeul festivalului - 1500 de lei

Premiul pentru regie - 1000 de lei

Premiul pentru interpretarea unui rol feminin principal - 800 de lei

Premiul pentru interpretarea unui rol masculin principal - 800 de lei

Premiul pentru interpretarea unui rol feminin secundar - 500 de lei

Premiul pentru interpretarea unui rol masculin secundar - 500 de lei

Premii speciale —3 x 400 lei / 200 de lei

Mențiuni — 3 x 300 lei/ 900 de lei

Juriul are dreptul de a redistribui sau diminua valoarea premiilor. Organizatorii vor asigura masa și cazarea participanților în perioada desfășurării festivalului-concurs.

Documentul unde este anexată fișa de înscriere și toate detaliile necesare înscrierii poate fi accesat AICI. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
812

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1318

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
531

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...