Regulamentul Concursului de Creație Literară și Artă plastică "Nicoară", ediția a XXII-a, 2018

Regulamentul Concursului de Creație Literară și Artă plastică "Nicoară", ediția a XXII-a, 2018
Concursul de creaţie literară şi artă plastică NICOARĂ este organizat de Fundaţia Culturală "Nicoară" Botoşani, anual, potrivit obiectului de activitate cuprins in statut.
 
Concursul îşi propune sa stimuleze actul de creaţie în rândul elevilor claselor gimnaziale şi liceale.

La concurs pot participa elevi din clasele V-XII care au preocupări literare si de artă plastică din România, Rep. Moldova şi reg. Cernăuţi-Ucraina.
 
La secţiunea creaţie literară, vor fi transmise cel putin 5 poezii sau 3 proze scurte (schiţe, povestiri, nuvele, scenete), dactilografiate in 3 exemplare. Lucrarile vor fi semnate pe verso cu numele si prenumele autorului (vârsta, clasa, şcoala, cercul literar, telefon, adresa).
 
La secţiunea artă plastică vor fi transmise 3 lucrări (desene, acuarele, ceracolor, guaşe, tuş etc.). Lucrările vor fi semnate pe verso cu numele autorilor şi toate datele informative despre aceştia.
 
Secţiunea artă plastică se desfaşoară pe doua secţiuni :
 
desen,pictură ;
grafică;
                 Dimensiunea lucrărilor : format A3 sau până la 50/40 cm.
 
Precizăm că nu intră in concurs lucrările care nu respectă dimensiunile indicate.Tematica şi subiectele lucrărilor este la libera alegere a copiilor.

Participa la concurs numai lucrări de concepţie originală,gândite si executate de copii,,fără intervenţii directe ale persoanelor mature.Nu intră în concurs desene tip reproducere operă de artă.
 
Lucrările vor fi transmise până la data de 4 iunie 2018 la adresele :
 
România: Fundaţia NICOARĂ Botoşani, str. Călugăreni, nr.31 – lucrările literare,iar cele de pictură la Sediul Şcolii Populare de Artă Botoşani, bd.M.Eminescu, nr.50;
Moldova: Redacţia revistei Literatura şi Arta/Chişinău, str. Sfatul Țării, nr. 2;
Ucraina: sediul Societatii Culturale “ARCASUL” Cernauti;
 
Un juriu format de personalităţi ale culturii române din România,Moldova si Ucraina-reg.Cernăuţi, va stabili laureatii concursului, pe cele doua secţiuni, festivitatea de premiere (dimplome si bani) urmând a avea loc la Botoşani la o data ce va fi anunţată ulterior.
 
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
26

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
76

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
123

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...