"Ventrilocul", distins cu Trofeul Festivalului National de Teatru "Catharsis"!

"Ventrilocul", distins cu Trofeul Festivalului National de Teatru "Catharsis"!

 Catalina Lavric, in spectacolul Ventrilocul, regia Lenus Teodora Moraru  

Atelierul de Teatru al Colegiului National "Mihai Eminescu" Botosani a inregistrat inca un succes national, elevii-artisti adjudecandu-si Trofeul Festivalului National de Teatru pentru Liceeni "Catharsis", intr-o competitie jurizata de personalitati de marca ale teatrului romanesc.

La festival, desfasurat in zilele de 20 si 21 martie 2010, la Bucuresti, au participat doua trupe de teatru de liceeni din Botosani, si anume Atelierul de teatru al Colegiului National "Mihai Eminescu" - cu spectacolul "Ventrilocul", in regia actritei Lenus Teodora Moraru, si Trupa "Echo", a Grupului Scolar de Industrie Usoara Botosani, cu spectacolul "Infirmul din Inishmaan", in regia lui Ioan Cretescu.

Atelierul de Teatrul al Colegiului National "Mihai Eminescu" a obtinut Trofeul Festivalului, iar Catalina Lavric premiul pentru cea mai buna interpretare feminina.



Un important premiu a ajuns la trupa Echo, Razvan Amitroaei obtinand Premiul pentru cea mai buna interpretare masculina, pentru rolul Jonny Papagalul, din spectacolul "Infirmul din Inishmaan", in regia lui Ioan Cretescu.

De asemenea, Octavian Costin, de la Atelierul de Teatru, a obtinut Premiul special pentru rolul Chirita, la sectiunea de scenarii.

Etapa finala a competitiei a fost organizata de Colegiul National "Gheorghe Sincai" si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale". Juriul a fost condus de actrita Magda Catone, presedinte de onoare fiind actorul Florin Zamfirescu.

La editia din 2009 a Festivalului "Catharsis", Atelierul de Teatru al liceenilor de la Colegiul Eminescu a obtinut, pe langa Marele Premiu "Catharsis", pentru cea mai buna trupa de teatru, alte doua premii, prin Octavian Costin (cea mai buna interpretare masculina in rol principal) si Roxana Bompa (cea mai buna interpretare feminina in rol secundar).

 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
21

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
48

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
93

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...