"Povesti pentru copii si oameni mari", cu Teatrul Vasilache Botosani!

"Povesti pentru copii si oameni mari", cu Teatrul Vasilache Botosani!
Teatrul pentru Copii şi Tineret Vasilache Botoşani va participa, in perioada 7-11 octombrie, la Festivalul de teatru "Povesti pentru copii si oameni mari" de la Alba Iulia, cu spectacolul "Ghiocelul si Omul de Zapada", in regia lui Marius Rogojinschi.

"Organizatorii au vazut anul trecul acest spectacol la Cluj si Bucuresti, unde a fost premiat, si de aceea l-au apreciat si invitat la Alba Iulia", precizeaza Mihaela Nistorica, director adjunct in cadrul Teatrului Vasilache.

Festivalul este organizat de Teatrul de Papusi Prichindel Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba. Scopul festivalului este de a educa prin arta, de a promova arta spectacolului din Romania si de a stimula schimburile culturale dintre Romania si celelalte tari din Europa si din lume.
 
Tema festivalului este POVESTEA, povestea care ne deschide, pentru prima oara, interesul pentru cunoastere, calatorii, pentru lumi imaginare, apetitul spre joc, spre comunicare si impartasire a experientelor.

Alaturi de actorii botosaneni, vor mai urca pe scena festivalului Teatrul Ariel Targu Mures, Teatrul Nottara, Bucureşti, Cie Flamenco Vivo, Franţa-Spania, Teatrul pentru copii si tineret Colibri Craiova, Teatrul de Păpuşi Puck, Cluj Napoca, Compagnie Les Trois Cles, Franţa, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Teatrul de Animaţie Ţandarica, Bucureşti, Teatrul Sică Alexandrescu, Braşov, Carre D Choc, Elveţia, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, Timişoara, Teatrul de Păpuşi Gulliver Galaţi, Compania Jordi Bertran, Spania, Compania Chicos Mambo, Paris –Franţa.
 
Spectacolul "Ghiocelul si Omul de Zapada", cu care artistii botosaneni sunt invitati sa participe in festival, reprezinta, intr-o viziune regizorala de exceptie, o poveste despre sarbatorile de iarna, despre dragoste, supravietuire, despre frumusetea vietii si efemerul ei.

De o delicatete induiosatoare, spectacolul se deruleaza in fondul albastru-optimist al zapezii, optimism intregit, pe parcurs, de sagalnica iubire dintre doi tineri care, prin sentimentele lor, transfera simbolul ghiocelului, el devenind astfel simbolul primaverii, al luminii, al iubirii infiorate.

Marius Rogojinschi reuseste un act cultural de exceptie, complex si complet, cu mijloace tehnice surprinzatoare, care au rolul de a intregi sentimentele personajelor si ale spectatorilor deopotriva. Un spectacol care, cu siguranta, se va situa in randul reusitelor Festivalului "Povesti pentru copii si oameni mari"!


"Ghiocelul şi Omul de Zăpadă", după H.C. Andersen

Regia, adaptarea textului, ilustraţia muzicală – Marius Rogojinschi
Scenografie: Marius Rogojinschi şi Mihai Pastramagiu
Costume: Marius Rogojinschi şi Mihai Pastramagiu

Distributia:
 
Omul de Zapada-Marius Rusu 
Cainele Azor-Valentin Ligi 
Ghiocelul-Aurica Dobrescu 
Raza de soare-Mihaela Nistorica 
Tanara–Anca Stefan
Tanarul-Florin Iftode 
Povestitoarea-Dana Bucataru
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Din Anglia direct la penitenciar. Bărbat adus sub escortă în Botoșani în ziua în care s-a întors acasă

astăzi, 10:30
26

La finele lunii august, Poliţia din comuna suceveană Vicovu de Sus a primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea din aceeași dată, emis de către Judecătoria Răd...

Calendar Ortodox: 22 septembrie, Sfântul Mucenic Foca, făcătorul de minuni

astăzi, 10:03
81

Sfântul Mucenic Foca este prăznuit pe 22 septembrie. Sfântul Foca a trăit în timpul împăratului Traian (98-117), fiind originar din orașul Sinope.Pamfil, tatăl lui, d...

Centenarul Feuerstein marcat, joi, la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani

astăzi, 09:36
59

În data de 23 septembrie, în intervalul orar 10:00 – 12:00, Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" din Botoșani va găzdui Conferința de presă “2021 - Centenarul Feuerst...