"Povesti pentru copii si oameni mari", cu Teatrul Vasilache Botosani!

"Povesti pentru copii si oameni mari", cu Teatrul Vasilache Botosani!
Teatrul pentru Copii şi Tineret Vasilache Botoşani va participa, in perioada 7-11 octombrie, la Festivalul de teatru "Povesti pentru copii si oameni mari" de la Alba Iulia, cu spectacolul "Ghiocelul si Omul de Zapada", in regia lui Marius Rogojinschi.

"Organizatorii au vazut anul trecul acest spectacol la Cluj si Bucuresti, unde a fost premiat, si de aceea l-au apreciat si invitat la Alba Iulia", precizeaza Mihaela Nistorica, director adjunct in cadrul Teatrului Vasilache.

Festivalul este organizat de Teatrul de Papusi Prichindel Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba. Scopul festivalului este de a educa prin arta, de a promova arta spectacolului din Romania si de a stimula schimburile culturale dintre Romania si celelalte tari din Europa si din lume.
 
Tema festivalului este POVESTEA, povestea care ne deschide, pentru prima oara, interesul pentru cunoastere, calatorii, pentru lumi imaginare, apetitul spre joc, spre comunicare si impartasire a experientelor.

Alaturi de actorii botosaneni, vor mai urca pe scena festivalului Teatrul Ariel Targu Mures, Teatrul Nottara, Bucureşti, Cie Flamenco Vivo, Franţa-Spania, Teatrul pentru copii si tineret Colibri Craiova, Teatrul de Păpuşi Puck, Cluj Napoca, Compagnie Les Trois Cles, Franţa, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Teatrul de Animaţie Ţandarica, Bucureşti, Teatrul Sică Alexandrescu, Braşov, Carre D Choc, Elveţia, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely, Timişoara, Teatrul de Păpuşi Gulliver Galaţi, Compania Jordi Bertran, Spania, Compania Chicos Mambo, Paris –Franţa.
 
Spectacolul "Ghiocelul si Omul de Zapada", cu care artistii botosaneni sunt invitati sa participe in festival, reprezinta, intr-o viziune regizorala de exceptie, o poveste despre sarbatorile de iarna, despre dragoste, supravietuire, despre frumusetea vietii si efemerul ei.

De o delicatete induiosatoare, spectacolul se deruleaza in fondul albastru-optimist al zapezii, optimism intregit, pe parcurs, de sagalnica iubire dintre doi tineri care, prin sentimentele lor, transfera simbolul ghiocelului, el devenind astfel simbolul primaverii, al luminii, al iubirii infiorate.

Marius Rogojinschi reuseste un act cultural de exceptie, complex si complet, cu mijloace tehnice surprinzatoare, care au rolul de a intregi sentimentele personajelor si ale spectatorilor deopotriva. Un spectacol care, cu siguranta, se va situa in randul reusitelor Festivalului "Povesti pentru copii si oameni mari"!


"Ghiocelul şi Omul de Zăpadă", după H.C. Andersen

Regia, adaptarea textului, ilustraţia muzicală – Marius Rogojinschi
Scenografie: Marius Rogojinschi şi Mihai Pastramagiu
Costume: Marius Rogojinschi şi Mihai Pastramagiu

Distributia:
 
Omul de Zapada-Marius Rusu 
Cainele Azor-Valentin Ligi 
Ghiocelul-Aurica Dobrescu 
Raza de soare-Mihaela Nistorica 
Tanara–Anca Stefan
Tanarul-Florin Iftode 
Povestitoarea-Dana Bucataru
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
492

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....

Percheziții, în această dimineață, la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani! (Foto)

astăzi, 10:10
764

Anchetatorii DGA au descins în această dimineață la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, fiind vizate persoane din conducerea unității medicale.Pentru moment, a fost sig...

(P) Descoperă Logiscool - O alegere excelentă pentru copilul tău!

astăzi, 09:55
32

Ești în căutarea unei activități extrașcolare care să fie atât cool, cât și educativă pentru copilul tău?Cei de la Logiscool nu se rezumăm doar la a preda cursuri de prog...