"La Gomera", filmul lui Porumboiu cu doi botoșăneni în distribuție, în competiția de la Cannes!

Regizorul Corneliu Porumboiu a fost inclus în competiÈ›ie la Festivalul de Film de la Cannes cu "La Gomera", au anunÈ›at organizatorii evenimentului. 

Filmul lui Corneliu Porumboiu spune povestea lui Cristi, un ofiÈ›er de poliÈ›ie care ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța limbajul "el silbo", o formă de comunicare prin fluierat, specifică zonei. Misiunea lui este de a-l elibera pe Zsolt, un afacerist controversat aflat în arest în BucureÈ™ti.

"Gomera" îi are în distribuÈ›ie pe Vlad Ivanov (născut în BotoÈ™ani), în rol principal, Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr È™i Sabin Tambrea, dar È™i Andrei Ciopec (născut în BotoÈ™ani).

Filmul, scris și regizat de Corneliu Porumboiu, are imaginea semnată de Tudor Mircea, scenografia este realizată de Simona Pădurețu, designer de costume este Dana Păpăruz, iar Arantxa Etcheverria Porumboiu este responsabilă de direcția artistică.

"Filmul se concentrează pe o posibilă folosire a limbajului ancestral el silbo într-o lume în care comunicarea a devenit din ce în ce mai controlată, cu un conflict direct între verbal È™i non-verbal", declara Corneliu Porumboiu, într-un comunicat remis Mediafax.

"În urmă cu câÈ›iva ani, am urmărit un documentar despre el silbo. Acest limbaj fascinant, aflat pe cale de dispariÈ›ie, redescoperit È™i folosit din nou pe insula La Gomera, m-a inspirat È™i motivat să scriu această poveste", adaugă regizorul.

În 2006, Corneliu Porumboiu obÈ›inea premiul pentru debut Camera d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, pentru "A fost sau n-a fost?", o comedie despre cum a fost trăită revoluÈ›ia din 1989 într-un oraÈ™ de provincie. În 2009 era, de asemenea, premiat la Cannes cu trofeul FIPRESCI È™i cel al juriului secÈ›iunii Un Certain Regard, pentru filmul "PoliÈ›ist adjectiv".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lângă noi: Primul tramvai-cafenea din România a ieșit pe traseu!

astăzi, 11:38

Primul tramvai cafenea de la noi din È›ară a ieÈ™it pe traseu la IaÈ™i. TuriÈ™tii, dar È™i ieÅŸenii au îmbrățiÈ™at rapid ideea, mai ales că drumul este foarte atractiv, urcând dealul C...

Atenționare ISU Botoșani: Autorități pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență!

astăzi, 10:46

La nivelul judeÈ›ului BotoÈ™ani, toate instituÈ›iile cu rol în managementul situaÈ›iilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să inter...

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenÈ›ionare meteo pentru judeÈ›ul GalaÈ›i. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În judeÈ›ul GalaÈ›i va ploua torenÈ...