"La circ", o premiera in "arena" Teatrului Vasilache Botosani! - FOTO

"La circ", o premiera in "arena" Teatrului Vasilache Botosani! - FOTO
Zeci de copii au fost duminica "La circ", dar nu in traditionalul cort al trupelor ambulante, ci la Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani!

Spectacolul, cu o regie semnata de doi actori, Florin Iftode si Claudiu Galateanu, le-a demonstrat celor mici, dar si parintilor, ca magia circului nu sta doar in celebrele jonglerii, senzationalele camile sau maiestuosii elefanti, ci si in bucuria jocului, atunci cand jocul devine parte a magiei insasi.



Maestrul de ceremonii, interpretat cu sustinuta verva si haz de actorul Marius Rusu, a condus intregul spectacol si a interactionat cu micii spectatori, copiii, ba chiar si parintii, fiind invitati pe scena spre a trai pe viu fiecare moment al magiei.

Scenariul, creat de aceiasi actori Florin Iftode si Claudiu Galateanu, spune povestea a doi detinuti care, in incercarea lor de a evada, nimeresc intr-un circ. Cei doi, care devin apoi clovni, personajele starnind hohote de ras, dar si aplauzele publicului, ajung la final dupa gratii, spre satisfactia micilor spectatori.



Fara replici, cu exceptia Maestrului de ceremonii, singurul care intretine dialogul cu sala pe intreaga durata a spectacolului, dar cu reusite momente de pantomima din partea celor doi clovni, interpretati de Claudiu Galateanu si Florin Iftode, actiunea atrage copiii in atmosfera de circ, micutii sunt fascinati de jonglerii, de momentele de iluzionism, dar si de aparitia calului, a elefantului sau a sugubetei maimute.



Spectacolul "La circ" este dedicat copiilor cu varste intre 4 si 8 ani, si impresioneaza tocmai prin veridicitate, prin faptul ca, pentru o ora, a transformat scena unui teatru in arena de circ, demonstrand ca unde se naste arta va exista mereu si magia.     



Actorii Marius Rusu, Florin Iftode, Claudiu Galateanu, Aurica Dobrescu, Ibica Leonte, Anamaria Cretu au prezentat un spectacol de circ dedicat celor mai mici spectatori, o alegere inspirata, avand in vedere numarul relativ mic de productii adresate varstei prescolare.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
152

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
256

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
174

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...