"Ivan Turbincă" şi "Clubul etichetelor", în weekend la Teatrul Eminescu!

"Ivan Turbincă" şi "Clubul etichetelor", în weekend la Teatrul Eminescu!
Teatrul Mihai Eminescu Botoșani vă invită sâmbătă, 11 octombrie 2014, ora 18.00, la spectacolul "Ivan turbincă", în regia lui Ion Sapdaru. Duminică, 12 octombrie 2014, de la ora 18.00, este programat spectacolul "Clubul etichetelor", regia Lenuş Teodora Moraru.

Spectacolele au loc la Casa de Cultura a Tineretului, Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 48
 
AGENȚIA TEATRALĂ se găsește în incinta "Centrului Național de Informare și Promovare Turistică ", din Centrul Istoric - Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4


IVAN TURBINCĂ, după ION CREANGĂ


Dramatizarea şi regia artistică aparţin lui Ion Sapdaru, scenografia lui Mihai Pastramagiu, iar coregrafia este semnată de Victoria Bucun, măștile fiind realizate de Gelu Rîșca.

Distribuția:

BOGDAN HORGA
ALEXANDRU DOBYNCIUC
GHEORGHE FRUNZĂ
BOGDAN MUNCACIU
MIHAI DONȚU
SORIN CIOFU
IOAN CREȚESCU
VALI POPA
LENUȘ TEODORA MORARU
PETRONELA CHIRIBUȚĂ
SILVIA RĂILEANU
LIDIA UJA
MIRELA NISTOR
ALEXANDRA VICOL



Spectacolul "Ivan Turbincă" este o dramatizare a regizorului Ion Sapdaru după unul dintre cei mai importanți scriitori clasici români - Ion Creangă. Povestea este transformată dintr-un basm într-o metaforă a destinului uman, dar mai ales, o meditaţie pe tema relaţiei omului cu moartea. Dorinţa protagonistului de "a opri timpul" se izbeşte inevitabil de perspectiva unei veşnicii plictisitoare şi chinuitoare deopotrivă, astfel încât finitudinea existenţei umane devine o binecuvântare refuzată de divinitate.

Episoadele de meditaţie filosofică sunt alternate cu multiple momente specifice folclorului românesc.
Astfel, sunt înserate dansuri tradiționale, care sunt susținute de muzica populară, specifică mai ales zonei din care provine teatrul nostru.

De asemenea sunt folosite elemente din teatrul cu măști, tradiție care aparține patrimoniului național românesc.


CLUBUL ETICHETELOR, dramatizare de Ilinca Anamaria Prisacariu

Distribuția (în ordinea apariției):

geniu - Alexandra Vicol
printesa - Anca Pascu
sportivul - Alexandru Dobynciuc
nebunul - Vlad Volf
ciudata - Alexandra Acalfoae
profu - Bogdan Horga
femeia de serviciu - Daniela Carmen Bucătaru

regia: Lenuș Teodora Moraru
scenografia - Gelu Rîşca
coregrafia - Victoria Bucun


 
Indiferent de cine eşti şi ce vrei să faci cu viaţa ta, dacă eşti puşti mare, puşti mic, puşti în devenire sau fost puşti, că ai primit vreodată o etichetă sau ai etichetat pe cineva, dacă ai o viaţă mai mult sau mai puţin bună sau că ai sau nu mulţi prieteni, spectacolul acesta este pentru tine şi trebuie neapărat să-l vezi!

5 puşti de liceu, total diferiţi, care nu se cunosc între ei, sunt nevoiţi să petreacă o zi întreagă împreună în camera de detenţie, fără telefoane mobile, fără Facebook, selfie-uri sau Candy Crush. Nu şi-ar fi imaginat nimeni ce se va întâmpla la sfârșitul zilei cu un geniu, o prinţesă, un sportiv, un nebun şi o ciudată. Surpriza are loc atunci când apar în faţa ta #profu’ şi #femeiadeserviciu care îşi deschid sufletul şi îţi oferă o lecţie despre sinceritate. Sau tu le oferi lor, până se ajunge la punctul în care toată lumea învaţă de la toată lumea şi fiecare are câte o revelaţie care îi schimbă viziunea despre ceea ce se întâmplă în jurul său.

"Clubul etichetelor" este un spectacol care se mulează pe tine, indiferent de vârstă. Fie că eşti elev, profesor sau părinte, ai nimerit în clubul perfect.

(Spectacol recomandat publicului cu vârsta de peste 14 ani.)

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
229

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
215

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
313

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...