"Ivan Turbinca", premiat in Ucraina!

"Ivan Turbinca", premiat in Ucraina!

 Constantin Adam, Florin Aionitoaei, Mihai Pastramagiu in Ucraina  

Actorii botosaneni s-au intors acasa dupa un parcurs artistic menit sa le confirme valoarea, dar mai ales sa reaseze in spatiul international un spectacol care s-a bucurat inca de la premiera de un binemeritat succes.

"Ivan Turbinca", in regia lui Ion Sapdaru, a fost prezentat pe scena a doua festivaluri din Ucraina, unde actorii Teatrului Mihai Eminescu Botosani au fost invitati la sfarsitul lunii mai.

Pe 20 mai, inainte de plecarea in Ucraina, artistii botosaneni au evoluat pe scena Festivalului EuroArt din Iasi, cu ultima premiera a Teatrului Mihai Eminescu, "O noapte nebuna, nebuna", regia Alexandru Vasilache, scenografia Mihai Pastramagiu. 

In perioada 24 mai – 1 iunie, Teatrul Mihai Eminescu s-a aflat in Ucraina, participand la doua festivaluri internationale importante, la care artistii botosaneni s-au prezentat cu spectacolul "Ivan Turbinca".
 
"Au participat trupe din Polonia, Ungaria, Moldova, Rusia, cu spectacole de un inalt nivel artistic. Am fost profund impresionat de trupa de teatru a Ucrainei, care a avut un spectacol foarte deosebit. Emotiile au fost foarte mari, nesperand ca vom lua vreun premiu, dar iata ca am iesit cu fruntea sus! Mai mult, regizorul Ion Sapdaru a fost foarte solicitat dupa reprezentatie, iar coregrafa Victoria Bucun a fost, de asemenea, foarte apreciata", a spus scenograful Mihai Pastramagiu.Actorii botosaneni au obtinut la festivalul de la Herson, Ucraina, Premiul II, la sectiunea Cel mai bun spectacol, dar si un premiu pentru Cea mai originala imagine plastica a spectacolului.
Festivalul din Ucraina i-a impresionat nu numai pe spectatorii care au beneficiat de productiile artistice, ci in buna masura si pe invitati, care au participat la ample reprezentatii artistice de strada, manifestatii care au pus in valoare atat costumele actorilor, dar mai ales specificul tarilor participante.

Regizorul tehnic Constantin Adam si-a exprimat satisfactia de a fi vazut pe chipurile spectatorilor sau ale trecatorilor simpli bucuria de a aplauda, actorii botosanenii fiind in mod deosebit in atentia publicului de strada.

Intorsi acasa, actorii Teatrului Mihai Eminescu vor urca din nou pe scena, sambata fiind programat spectacolul "O noapte nebuna, nebuna", urmand ca pe 8 iunie sa debuteze editia a doua a Festivalului Amfiteatru, eveniment dedicat liceenilor. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
75

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
876

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
269

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...