"Domnule Poet, jos pălăria, mânca-te-ar veşnicia" FOTO, VIDEO

Cu tristeţe, Botoşanii şi-au luat astăzi rămas bun de la unul dintre cei mai buni ambasadori ai sufletului de moldovean din vechea epocă- profesorul şi poetul Dumitru Ţiganiuc a fost înmormântat la Cimitirul Eternitatea, în prezenţa câtorva apropiaţi.

"Domnule Poet, jos pălăria, mânca-te-ar veşnicia" FOTO, VIDEO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

La slujba de înmormântare, săvârşită la Biserica "Sfânta Cuvioasa Parascheva" de pe Pietonalul Unirii, l-au petrecut cu sufletul foşti elevi, prieteni buni, poeţi cunoscuţi şi oameni din lumea literelor. Maria Baciu şi Lucia Olaru Nenati, Gellu Dorian, Valentin Guraliuc, Gheorghe Hreapcă, Camelia şi Liviu Şoptelea, Nicolae Corlat, Vlad Scutelnicu, Dumitru Necșanu, Petruț Pârvescu, Constantin Bojescu, Florin Egner s-au numărat printre cei care au ţinut să-i aducă un ultim omagiu celui care şi-a împărţit viaţa între fericire şi durere nemăsurată.

"Mi-a fost profesor din clasa a IX-a până într-a XI-a, la Săveni, ulterior fiind preluaţi de doamna Ema Avărvări. Cât ne-a fost profesor, însă, nu aveai timpi morţi: de la oră la oră trebuia să-i prezinţi ceva în plus, ceva al tău, ba o poezie, ba o recenzie. Şi oricât de mare ţi-ar fi fost biblioteca de acasă, tot ajungeai la biblioteca orăşenească pentru că lista de lecturi obligatorii nu se sfârşea. Cea mai puternică imagine cu profesorul nostru o am atunci când l-am vizitat după bacalaureat. Îi murise soţia la naştere, iar el îşi creştea fetiţa cu ajutorul mamei lui. A ieşit din casă cu boţuleţul de carne, învelit într-o păturică cu o culoare ciudată tare şi aşa o mai strângea pe fetiţă la piept şi plângea. Ni s-a rupt sufletul de durerea lui şi de lacrimile lui. N-am uitat niciodată imaginea....", povestea o fostă elevă a profesorului.

Părintele Dumitru Mateciuc, parohul "Bisericii Sf. Gheorghe", care a încheiat slujba, şi-a luat rămas bun într-o manieră poetică: "Domnule Poet, pentru tot ce ai scris, jos pălăria, mânca-te-ar veşnicia. Amin".

Cortegiul funerar a ieşit apoi din curtea bisericii însă puţini dintre cei prezenţi l-au însoţit la Cimitirul Eternitatea, acolo unde Dumitru Ţiganiuc îşi va petrece veşnicia.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
718

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
238

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
194

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...