"Calea Sfinților", impresionantă procesiune cu sute de credincioși, la hramul Bisericii Vovidenia! FOTO

"Calea Sfinților", impresionantă procesiune cu sute de credincioși, la hramul Bisericii Vovidenia! FOTO
Impresionantă procesiune, joi seara, pe străzile din jurul Bisericii Vovidenia, în parohia care și-a cinstit pe 21 noiembrie hramul, "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului".

Sute de credincioși, alături de un sobor de preoți în frunte cu pr. paroh Partenie Apostoaie, au urmat "Calea Sfinților", o procesiune în jurul Bisericii Vovidenia, cu racla cuprinzand moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, ale Sfintei Mucenițe Paraschevi și ale Sfântului Cuvios Antonie cel Mare.

Este al doilea an în care Biserica Vovidenia cheamă credincioșii să parcurgă scurtul pelerinaj "Calea Sfinților", după ce anul trecut, pe același traseu au fost purtate moaștele Sfântului Andrei.

Racla cu Sfinte Moaște a urmat traseul Biserica Vovidenia – str. Mihail Kogalniceanu – Bulevardul Mihai Eminescu – str. Nicolae Iorga – str. Cuza Voda – str. Transilvaniei – Biserica Vovidenia.







Credincioșii, cu lumânări aprinse în mâini, au rostit rugăciuni, iar cântările bisericești și sunetul de clopot s-au auzit în cele aproximativ 30 de minute, cât a durat procesiunea "Calea Sfinților".

La revenirea în curtea Bisericii Vovidenia, credincioșii au continuat să se închine la Sfintele Moaște și au participat la Sfântul Maslu cu șapte preoți.

Vineri, 22 noiembrie, de la ora 8:00, se va oficia Sfanta Liturghie in cinstea Sfintilor Constantin, Elena, Paraschevi si Antonie, iar seara, de la ora 20.00, credincioșii sunt din nou așteptați la Taina Sfantului Maslu cu sapte preoti.

Racla cu Sfintele Moaște va rămâne la Biserica Vovidenia din Botoșani până sâmbătă dimineață, când va fi dusă la Iași, la Biserica din incinta Spitalului de Recuperare.





 Biserica Vovidenia se afla in municipiul Botosani, situata intre Casa de Cultura a Sindicatelor si Colegiul A.T.Laurian. Parohia este sub ocrotirea Sfantului Ioan Botezatorul si a Maicii Domnului (Intrarea in Biserica a Maicii Domnului).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
66

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
95

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
88

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...