Procesiunea Învierii la Botoșani a adunat credincioși din tot județul. Impresionant sobor de preoți pe străzile orașului! (Foto, Video)

Ziua ploioasă, cu un frig neobișnuit în mijlocul lunii aprilie, nu i-a ținut în case pe credincioșii veniți din toate colțurile județului pentru a participa la Procesiunea Învierii.

Procesiunea Învierii la Botoșani a adunat credincioși din tot județul. Impresionant sobor de preoți pe străzile orașului! (Foto, Video)

Au participat creștini din toate protopopiatele, din parohiile județului, însoțiți de preoți, chiar și de primari. Au venit la Procesiune măicuțele din mănăstiri, călugări, copii și adolescenți îmbrăcați în starie populare.

Cu puțin timp înainte de ora 18.00, soarele și-a făcut apariția de după nori. La fel s-a întâmplat și la finalul pelerinajului, când Moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv au ajuns înapoi, în curtea Bisericii ”Sf. Gheorghe”.

Pelerinarul Învierii precede marea sărbătoare a Sfântului Gheorghe, ocrotitorul orașului Botoșani.  Cu binecuvântarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, anul acesta au fost aduse spre închinare Moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, de la Mitropolia Moldovei din Iași.



IPS Teofan: ”A fost o frumoasă ceremonie, o binecuvântată procesiune!”

În frunte soborului de preoți s-au aflat IPS Teofan, PS Nichifor Botoșăneanul și PS Gherontie Hunedoreanul.

Începând cu ora 16.15, credincioșii au asistat la slujba Vecerniei cu Litie, pentru ca în jurul orei 18.00 să înceapă Procesiunea Învierii cu Moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei, pe următorul traseu: Biserica Sf. Gheorghe - Str. Ion Pillat - Calea Naţională - Str. 1 Decembrie - Biserica Uspenia - Str. Poştei - Biserica Sf. Gheorghe.

”Mulțumim lui Dumnezeu pentru tot și pentru toate. A fost o frumoasă ceremonie, o binecuvântată procesiune prin care am mărturisit împreună cu Sfântul Gheorghe și cu Sfântul Iosif că cel mai mare lucru și cel mai de preț este credința. Că se cuvine, precum Sfântul Gheorghe, să îi cerem Lui Dumnezeu să devenim și noi biruitori. Și se împlinește aceasta prin credință, nădejde și dragoste. Să îi cerem Lui Dumnezeu să ne ajute să tindem și noi spre ceea ce a fost Sfântul Iosif cel Milostiv, încercând a înțelege că un creștin adevărat este un om cu o inimă mare, un om care suferă pentru sine, dar suferă și pentru ceilalți, încercând să îi introducă în inima sa care se cuvine a fi tot mai largă, tot mai largă, pentru a-i cuprinde pe toți și pe toate. Slavă Lui Dumnezeu pentru tot și pentru toate. Amin!”, a rostit IPS Teofan la finalul Procesiunii de la Botoșani.  



Credincioșii așteptați mâine la sărbătoarea Sfântului Gheorghe!

Mâine, 23 aprilie, de sărbătoarea Sfântului Gheorghe, ocrotitorul orașului Botoșani, Biserica ”Sf. Gheorghe” va îmbrăca din nou haină de sărbătoare. La ora 9.00 va avea loc primirea IPS Teofan și a celorlalți ierarhi invitați, apoi va fi săvârșită Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a darurilor mai înainte sfinţite, de către un sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi.

La final, fiecare credincios va primi sărmăluţe, cozonac de post şi un pahar de vin oferit de Primăria Botoşani.

Moaștele Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei vor rămâne spre venerare la Biserica „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoșani până miercuri seara.

(Foto, Video: Florin Timofte / Știri Botoșani)
































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
311

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
449

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
578

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...