PROCESIUNEA DE FLORII cu 27 de preoti si sute de credinciosi, pe strazile din municipiu - GALERIE FOTO, VIDEO

PROCESIUNEA DE FLORII cu 27 de preoti si sute de credinciosi, pe strazile din municipiu - GALERIE FOTO, VIDEO
Sute de botosaneni, de toate varstele, au participat, sambata, la Procesiunea de Florii, organizata de Protopopiatul Botosani. Acestia au purtat in maini ramuri de salcie, busuioc si flori, iar unii dintre ei au venit imbracati in costume populare romanesti.

Credinciosii si preotii, din tot orasul, s-au adunat la Biserica "Sf. Ap. Andrei si Sf. Nectarie", dupa care au mers pe jos la Biserica "Intampinarea Domnului", Biserica "Buna Vestire", Biserica "Sfanta Treime" si s-au oprit la Biserica "Sf. Vasile cel Mare" de la Spitalul Judetean "Mavromati".

Procesiunea a fost condusa de un sobor de 27 de preoti, in frunte cu protopopul Lucian Leonte. In dreptul bisericilor s-au rostit ectenii, iar pe parcursul Procesiunii credinciosii au intonat cantari specifice sarbatorii Floriilor si perioadei Postului Mare, marcand totodata drumul Mantuitorului pana la intrarea in Ierusalim.

Ziua in care Hristos l-a inviat pe Lazar este marcata in fiecare an in sambata premergatoare Floriilor. Invierea lui Lazar este simbolul invierii viitoare a neamului omenesc.

Salcia pe care credinciosii o poarta in maini simbolizeaza biruinta vietii asupra mortii. Obiceiul procesiunii exista si inainte de 1947, dar a fost apoi interzis de comunisti, el fiind reluat, de cativa ani, in mai toate orasele tarii.





























































 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
185

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
374

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
104

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...