Primele spectacole din acest an, oferite de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”, vor avea loc în acest weekend

Primele spectacole din acest an, oferite de actorii Teatrului „Mihai Eminescu”, vor avea loc în acest weekend

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani se pregătesc, în acest weekend,  pentru primele spectacole din acest an.

Așadar, sâmbătă 9 ianuarie, începând cu ora 18:00, la Casa Tineretului, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” invită publicul la vizionarea spectacolului „Zăpezile de altădată”, după Dumitru Solomon, disponibil și online pe https://youtube/cSLiexRyGyA.

Regia este asigurată de Lorena-Petronela Chiribuță, iar scenografia de Mihai Pastramagiu. Asistent regie, Bogdan Muncaciu, iar concept video, Ovidiu Elvald.

Din distribuție fac parte actorii:  EL (VLAD): BOGDAN MUNCACIU, EA (NATALI): LORENA PETRONELA CHIRIBUŢĂ, STATUIA/MAMA: CRENOLA MUNCACIU, EL/EA: VIDEO-PROIECŢIE: BOGDAN MUNCACIU, DANIELA RUDEI.

„Spectacolul „Zăpezile de altădată” este o ilustare a realităţii cotidiene - a singurătăţii în doi, dar şi a dorinţei de regăsire şi întregire prin el sau ea într-o poveste nemuritoare de iubire. Ne vorbeşte despre fiecare dintre noi aşezaţi de Soartă, Destin, Dumnezeu în faţa iubirii şi a neiubirii. Ne vorbeşte despre singurătate, doi şi mai ales despre amintirea a ceea ce cândva a însemnat apropiere, tandreţe şi promisiunea unei iubiri eterne.

Dialogul celor doi peste 11 ani de rutină, rugină şi oboseală fizică dar şi sufletească este presărat cu un comic de situaţie inevitabil într-un cuplu în care efervescenţa vieţii şi a iubirii s-a stins ca un vulcan, s-a destrămat ca o pânză de paianjen.

Rămâne însă posibilitatea regăsirii şi a recompunerii acelor bucăţi de suflet şi de sentimente care să depăşească limita umană şi să contrazică vocea Destinului. Dacă cele două personaje Vlad şi Natali pot depăşi condiţionarea vieţii printr-o simplă îmbrăţişare şi un Te Iubesc... rămâne de văzut”. (Lorena-Petronela Chiribuţă)

În ziua de duminică, 10 ianuarie, începând cu ora 18:00, la Casa Tineretului, va avea loc spectacolul „Patima Roșie”, de Mihail Sorbul, în regia lui Cristian Gheorghe.

Din distribuție fac parte actorii: Cristina Gheorghe, Bogdan Muncaciu, Florin  Aionițoaei, Bogdan  Horga, Lorena- Petronela  Chiribuță, Ionică  Ciofu.

Nu vă opriți cu  înțelegerea la suprafața faptelor pe care le veți urmări în acest spectacol! Dincolo de iubiri fulgerătoare și trădări, dincolo chiar și de câteva focuri de revolver, rămâne să înțelegeți că ceea ce merită cu adevărat prețuit este iubirea sinceră  și curată!”, au precizat organizatorii.

Biletele se găsesc la  la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231. 510.970

Program: 10.00 – 18.00, de miercuri până vineri, iar sâmbătă, și duminică 10.00 - 13.00, 16.00 - 18.00

sau online - https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

Prețul unui bile teste de 30 de lei, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%, prețul final fiind de 15 lei.

„Programul poate suferi modificări dacă rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 ne duce din scenariul galben în cel roșu”, au transmis organizatorii.


 

 

 

Spune-ne opinia ta