Prezenţă arhierească la hramul Bisericii Vovidenia din Botoşani

Prezenţă arhierească la hramul Bisericii Vovidenia din Botoşani
Biserica "Intrarea Maicii Domnului în Biserică" - Vovidenia din Botoşani şi-a serbat luni, 21 noiembrie 2016, hramul. La slujba Sfintei Liturghii au participat numeroşi credincioşi.

Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit luni, 21 noiembrie 2016, Sfânta Liturghie la Biserica Vovidena din Botoşani.

Programul liturgic a început duminică seara, când s-a slujit slujba Vecerniei unită cu Litia.

"Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică reprezintă o mare bucurie pentru enoriaşii parohiei noastre. Maica Domnului ne-a adunat pe toţi cu acoperământul ei cel puternic. În ajunul hramului, un ales sobor de preoţi a săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia. Bucuria cea mare a fost aceea că în ziua hramului l-am avut în mijlocul nostru pe Preasfinţitul Părinte Episcop Calinic Botoşăneanul. Ne-am dorit foarte mult ca Preasfinţia Sa să slujească la sărbătoarea Bisericii Vovidenia, astfel că părintele Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoşani, ne-a ajutat în acest demers. Alături de PS Calinic Botoşăneanul au slujit părinţi stareţi şi preoţi de la parohiile din Botoşani şi nu numai. Sfânta Liturghie a fost înălţătoare, iar din cuvântul de învăţătură al Episcopului-vicar al Eparhiei Iaşilor am aflat semnificaţia sărbătorii Intrării Maicii Domnului în Biserică. De asemenea, părintele protopop Lucian Leonte a vorbit despre puterea Maicii Domnului şi despre modelul pe care noi, creştinii, îl avem în Preasfânta Născătoare de Dumnezeu", a relatat pentru Ziarul Lumina părintele paroh Partenie Apostoaie.

La finalul Sfintei Liturghii, s-au citit rugăciuni pentru ctitorii Bisericii Vovidenia şi s-a oficiat Parastasul pentru cei adormiţi.

În jur de 650 de oameni au primit o masă caldă din partea Consiliului parohial şi al Comitetului parohial. Programul liturgic a continuat luni seară cu oficierea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor numeros de preoţi.

"Maica Domnului ne-a adunat pe toţi în rugăciune şi ne-a arătat valoarea familiei creştine. Maica Domnului este mijlocitoare înaintea lui Dumnezeu pentru noi, oamenii", a mai adăugat părintele paroh Partenie Apostoaie, care a mulţumit Preasfinţitului Părinte Calinic Botoşăneanul, părintelui protopop Lucian Leonte, preoţilor şi credincioşilor pentru că s-au rugat împreună la hramul Bisericii Vovidenia din Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
247

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
306

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
691

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...