Familia Hazgan îÈ™i are rădăcinile în satul MoriÈ™ca, comuna Vârfu Câmpului. PărinÈ›ii săi, Dumitru È™i Amalia Hazgan, învățători, au dat țării un eminent profesor universitar, doi avocaÈ›i, o învățătoare È™i un mare actor, artist È™i interpret de operetă, George Hazgan.
George Hazgan a fost interpret la Teatrul NaÈ›ional de Operetă "Ion Dacian" din BucureÈ™ti, unde cânta în mare parte în duet cu ConstanÈ›a Câmpeanu celebrele duete din opereta "LăsaÈ›i-mă să cânt", de Gherase Dendrino.
Vocea sa puternică îi permitea să cânte orice gen muzical, de la romanÈ›e până la muzică de petrecere sau populară.

George Hazgan a trecut în veÈ™nicie în 1980, la BucureÈ™ti, la doar 45 de ani.
La BotoÈ™ani se desfășoară Festivalul-concurs "George Hazgan", organizat de Centrul JudeÅ£ean pentru Conservarea ÅŸi Promovarea Culturii TradiÅ£ionale BotoÅŸani, ediÈ›ia a V-a debutând joi, 24 noiembrie 2016, cu invitaÈ›i precum Matilda Pascal CojocăriÅ£a ÅŸi Åžtefan Cigu.
Constituit ca un festival al romanÅ£ei, cântecului de petrecere ÅŸi satiric, manifestarea are drept scop omagierea personalităţii marelui solist George Hazgan, repunerea în circulaÅ£ie a repertoriului de romanÅ£e ÅŸi cântece de petrecere abordat, stimularea interesului soliÅŸtilor amatori pentru genul romanÅ£ei ÅŸi al cântecului de petrecere prin schimburi de experienţă, ÅŸi nu în ultimul rând conservarea ÅŸi promovarea romanÅ£ei ca gen muzical care aparÅ£ine patrimoniului cultural naÅ£ional.