Prestigiosul concurs „Porni Luceafărul...” și-a desemnat câștigătorii. Cinci botoșăneni printre premiați

Prestigiosul concurs „Porni Luceafărul...” și-a desemnat câștigătorii. Cinci botoșăneni printre premiați

Centrul Județean pentru Consevarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean, au organizat cea de-a XXXIX-a ediție a Concursului Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul...”, unul dintre cele mai importante și longevive concursuri literare din țară.

„În pofida situației pandemice provocată de noul coronavirus, activitățile culturale se pot desfășura în mediul online, unde contextul este permisiv”, au explicat reprezentanții instituției.

Luni, când se împlinesc 131 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu, acest concurs prestigios și-a desemnat laureații.

La secțiunea „Carte publicată”, a fost desemnat câștigător Vlad-Ionuț Sibechi, din Suceava.

La secțiunea „Poezie în manuscris”, premiul I i-a revenit Mălinei Lipară, din Buzău, premiul al II-lea a fost câștigat de către Andreea-Mihaela Dimitriu, din orașul sucevean Fălticeni, iar podiumul a fost completat de către botoșăneanca Georgiana Ciornohac, din comuna Blândești.

Mențiuna I a acestei sencțiuni a fost luată de Lucian-Mihai Pintilie, din municipiul Botoșani, iar cea de a doua a fost împărțită de Teodora Horodincu, din Darabani, și Mihai-Adrin Dîrmoi, din comuna Ungureni. Cea de a treia mențiune a fost obținută, la egalitate, de dorohoianca Liliana-Virginia Rudișteanu și Iuliana-Marinela Cârnaru, din Alexandria.

Juriul ediției a fost format din: Bogdan Crețu, care a fost președintele comisiei, profesor universitar doctor la Facultatea de Litere a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, Ala Sainenco, director al Memorialului Ipotești și Victor Teișanu, poet și jurnalist, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
557

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
62

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
70

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...