Premiul National de Poezie Mihai Eminescu, Opera Omnia, va avea o valoare de 2.000 de euro!

Premiul National de Poezie Mihai Eminescu, Opera Omnia, va avea o valoare de 2.000 de euro!

 Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani  

In cadrul primei sedinte extraordinare de Consiliu Local al municipului Botosani, de pe 15 ianuarie, sedinta care se va incadra in programul Zilelor Eminescu, se va face public si numele castigatorului Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia.

Scriitorul respectiv, pe langa faptul ca va primi titlul de cetatean de onoare al municipiului Botosani, va beneficia si de o suma substantiala, de 2.000 euro.

Ca in fiecare an, cinci scriitori de marca ai literaturii romane sunt nominalizati la Premiul Eminescu, Opera Omnia, fiind vorba despre Vasile Vlad, Nicolae Prelipceanu, Ion Mircea, Dorin Tudoran si Dinu Flamand.

"Va fi o editie la fel ca oricare alta, anul viitor, fiind a 20-a editie, vom incerca sa organizam niste manifestari de anvergura. Premiul oferit anul acesta este de 2.000 euro si cred ca acest premiu are cea mai are valoare din tara. L-am invitat pe ministrul Culturii sa participe la aceasta manifestare, nu avem pana in prezent o confirmare", a precizat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

Anul trecut, Premiul National de Poezie Mihai Eminescu, Opera Omnia, a fost castigat de scriitorul originar din Botosani Cristian Simionescu, in timp ce premiul pentru Opera Prima a fost adjudecat de o tanara poeta tot din Botosani, Svetlana Carstean.

 

ZILELE EMINESCU, Botosani 2010 - Vezi programul si nominalizatii la Premiile Mihai Eminescu

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
206

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
455

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
131

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...