Premiul Național de Poezie ”Mihai Eminescu” – Opera Omnia se va acorda pe 15 iunie!

Ediţia din acest a Premiului Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" pentru Opera Omnia nu va fi organizată, potrivit tradiţiei, pe 15 ianuarie.

Potrivit celor declarate de primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, manifestările vor fi amânate până pe 15 iunie, pentru a putea finaliza lucrările la Teatrul "Mihai Eminescu", instituţie care va găzdui gala de decernare şi spectacolul dedicat lui Eminescu.

"Amânăm pentru 15 iunie, ca să putem face la teatru, care va fi finalizat. Vor fi şi manifestări pe 15 ianuarie, dar premiul îl acordăm pe 15 iunie", a afirmat pentru Agerpres primarul Cosmin Andrei.

Premiul Naţional de Poezie "Mihai Eminescu" pentru Opera Omnia, considerat cel mai important premiu de poezie acordat în România, se află la a 33-a ediţie. Laureatul acestei premiu devine şi cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CCR a anulat candidatura Dianei Şoşoacă la preşedinţie. Ce se întâmplă cu Mircea Geoană!

Saturday, 5 October 2024

Judecătorii Curţii Constituţionale au dezbătut, sâmbătă, mai multe contestaţii cu privire la candidaturile lui Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Ludovic Orban, Kelemen Hunor şi Dianei Iova...

Valeriu Iftime, de Ziua Educației: ”Avem copii extrem de talentați, cărora le sunt tăiate aripile din cauza lipsei de oportunități și resurse”

Saturday, 5 October 2024

Liderul PNL Botoșani și președitele ales al Consiliului Județean a transmis un mesaj de Ziua Educației. Redăm integral mesajul lui Valeriu Iftime: ”Avem copii extrem de talentați, c...

FC Botoșani – Rapid, mâine de la ora 18:15

Saturday, 5 October 2024

FC Botoșani și Rapid se întâlnesc mâine pe "Municipal", în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! Botoșănenii v...