Premiile Eminescu „Teiul de aur” și „Teiul de argint”, decernate vineri, la Biblioteca Județeană

Premiile Eminescu „Teiul de aur” și „Teiul de argint”, decernate vineri, la Biblioteca Județeană

Vineri, 17 iunie, începând cu ora 10:00, Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” din Botoșani va fi gazda Festivității de premiere și înmânare a medaliilor „Teiul de aur – Teiul de Argint”, ediția I (XXI).

La ediția din acest an a Teilor eminescieni, președinte de onoare va fi Academician Mihai Cimpoi. Din juriu fac parte Nicolae Georgescu – președinte, Lucia Pușcașu - artist plastic, Maria Bilasevschi – critic de artă, Ersilia Iacob – manager al Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” din Botoșani, Mihai Cornaci – consilier C.N.R. și Elena Condrei – președinte fondator. Moderatorul manifestării va fi domnul Traian Apetrei.

Festivitatea de decernare a celor două distincții face parte din programul de activități propuse de  Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani, cu ocazia Zilelor Eminescu 2022.

Prin secțiile și filialele sale, Biblioteca vă invită, în perioada 15 – 17 iunie, la expoziții de carte, fotografii și desene, momente cultural - artistice și recitaluri din creația eminesciană.

Programul complet al manifestărilor, precum și secvențe din cadrul tuturor activităților găsiți pe site-ul bibliotecii - www.bibliotecabotoșani.ro – și pe paginile de social-media ale instituției.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Angajații Locativa, protest pașnic în fața Primăriei Botoșani împotriva hotărârii de desființare. „Este doar o răzbunare politică!” (foto, video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
848

Marți după-amiază, angajații S.C. Locativa S.A. s-au înarmat cu pancarte pe care au scris ceea ce îi nemulțumește. Salariații au protestat împotriva hotărârii de desfii...

Masa caldă într-o școală din Botoșani, între nemulțumirile părinților și cutiuța dorințelor! „Toți vor să găsim vinovați și e simplu, dar nu asta este soluția!” (foto)

Marţi, 16 Aprilie 2024
986

Programul „Masă caldă”, care ulterior s-a transformat în „Masă sănătoasă”, este un instrument salvator pentru autoritățile care încearcă să combată fenom...

Medic botoșănean, despre micile afecțiuni care pot avea consecințe grave. „Au o trusă de urgență pe care o folosesc!”

Luni, 15 Aprilie 2024
721

Despre alergiile de primăvară a auzit toată lumea și ne putem da seama destul de ușor dacă polenul din natură ne face bine sau nu.Dr. Camelia Șurubariu, medic specialist alergolog în...