Premieră: "Balerinul turbat", un spectacol de Mihai Donţu şi Victoria Bucun!

Premieră: "Balerinul turbat", un spectacol de Mihai Donţu şi Victoria Bucun!
Pe 20 şi 21 februarie 2016, ora 19.00, Mihai Donţu aduce pe scena Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoşani "Balerinul turbat", de Denis Panfilov.

Adaptare text : Lucian Băleanu
Proiect realizat de Victoria Bucun și Mihail Donțu

Mihail Donțu, actor și regizor în spectacol:

"Dacă mi se va mai oferi o șansă, o s-o iau iarăși de la capăt"

Înainte de orice, doresc să-i mulțumesc Victoriei Bucun! Îi mulțumesc pentru aceea că mi-a adus în atenție  acest text, dar și pentru sprijinul artistic și moral pe  care mi l-a acordat în depășirea greutăților  ivite!  Mulțumesc  și  tuturor celor din teatru care m-au lăsat să lucrez într-o deplină libertate!
    
Povestea spectacolului se referă la viața unui artist, fie că  este vorba de un cântăreț de operă, de un balerin, de un actor. Cele "spuse" în spectacol sunt valabile chiar  și pentru un contabil sau un director de firmă. Foarte mulți oameni își vor regăsi în acest text o parte din trăirile lor!
    
Tema este, cumva, tragică. Dar eu am făcut loc unei viziuni care, pe lângă tragedie, are și momente comice. Nu-i vorba nici de o plângere prelungă. Viața este și o comedie.

În general – și asta vreau să spun prin acest spectacol – noi ne complicăm inutil  viața. Tot ce mi s-a întâmplat în viață a fost din vina mea și numai a mea. Că n-am fost atent. Toți greșim! Fiecare om, fiecare suflet, greșește!

Da, există și un destin dar există, spuneam, și greșeli absolut pesoanele. Dar peste toate, domină speranța: dacă mi se va oferi iarăși o șansă, o s-o iau de la capăt!

După lectura unui astfel de text- text care este adus pe scenă în premieră națională – văd lumea cu alți ochi. Gândesc altfel! Am învățat să-mi cer scuze. Am învățat că pentru a fi respectat, trebuie ca mai întâi tu să-l respecți pe celălalt!

Mihail Donțu, actor, regizor

Născut în Basarabia în 1973, Mișa a terminat Facultatea de regie teatru la Chișinău, apoi Facultatea  de teatru – secția  păpuși – marionete – actorie teatru dramatic – la Iași. A  venit în Teatrul "Eminescu" în 1999, debutând în spectacolul "Mafia oamenilor energici", în regia lui Ion Sapdaru. Și- a trecut în palmares regia unor spectacole cu priză la public: "Conu Leonida față cu reacțiunea"- regie și rol principal masculin, "Ursul", "Oameni ai nimănui", "Cerere în căsătorie", iar la Teatrul de Copii și Tineret "Vasilache" spectacolul "Capra cu trei iezi".
    
Una dintre opiniile lui Mișa  după ce a împlinit 40 ani: "Viața este frumoasă, doar că singuri ne-o complicăm și ne-o urâțim!". Și încă o cugetare marca Mișa: "Pentru toate relele care ni se întâmplă, vinovați suntem doar noi! Noi și nimeni  altcineva!" Se pare că Mișa a învățat, într-adevăr, câte ceva din viață!...

(comunicat de presă - Teatrul "Mihai Eminescu" Botosani)

Vezi si Premieră: "Balerinul turbat", un spectacol de Mihai Donţu şi Victoria Bucun!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
44

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
71

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
48

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....