Premieră pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani. Se întorc „Bocitoarele vesele”, din weekend

Din acest weekend, pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani se întorc „Bocitoarele vesele”, după William Shakespeare.

Sâmbătă și duminică, adică 12 și 13 martie, iubitorii de teatru vor putea viziona, din nou, spectacolul, de la ora 18:00. 

„Totul a pornit de la o idee din una din piesele lui Shakespeare, „Mult zgomot pentru nimic“. Eu am mai făcut încercări de a adapta texte din Shakespeare la legendele noastre, la folclorul nostru. Pe de altă parte, cunoscând trupa Teatrului „Mihai Eminescu“, mi-am dorit să aduc în prim-plan o echipă de fete care poate trece de la dramatic, de la tragic, aşa cum sunt bocitoarele, la o situaţie comică, plină de viaţă – de unde şi veselia din spectacol. Iată că Shakespeare ne dă posibilitatea să ne „jucăm“ cu textele sale… Totul se construieşte pe ideea veşniciei. Liniile de dragoste din opera lui Shakespeare arată tocmai raporturile de dragoste veşnică dintre oameni. Spectacolul este construit cu ecouri care vin de la daci, cu felul lor de a fi, cu îndeletnicirile lor, cu cântecele lor. Tot ceea ce am moştenit noi din folclor vine tocmai din măreţia acestui popor. Se află la mijloc, în spectacol, un colaj din cele mai puternice linii de dragoste pe care ni le-a oferit marele dramaturg”, a declarat Alexandru Vasilachi.

Dramatizarea și regia artistică sunt semnate de Alexandru Vasilache, scenografia este realizată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia și ilustrația muzicală sunt compuse de Victoria Bucun.

Din distribuție fac parte Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Dana Bucătaru, Lidia Uja, Irina Mititelu, Gheorghe Frunză, Narcisa Vornicu, Lenuș Moraru, Crenola Muncaciu, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Ella Nistor, Bogdan Muncaciu, Gina Pătraşcu Zamfirache, Ioan Creţescu, Cristina Gheorghe, Dragoş Radu, Lorena-Petronela Chiribuţă, Răzvan Amitroaei, Alexandra Vicol, Anastasia Șoptică și Volin Costin.

Durata spectacolului este de 120 de minute, cu pauză.

Prețul unui bilet este de 30 de lei, dar pentru elevi, studenți și pensionari este de 15 lei. Biletele se pot găsit la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri, între orele 08:00 -21:00, Casa Tineretului, de la ora 12:00 până la 16:00, de marți până vineri, iar sâmbătă și duminică de la 16:00 la 18:00. Biletele mai pot fi achiziționate și online de pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

Conform noilor decizii legislative, toate restricțiile au fost ridicate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Bugetul local al municipiului Botoșani a fost modificat, de unde se iau bani și ce instituții primesc majorări! (foto)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară de luni, 30 septembrie, consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului local al municipiului, a bugetului instituțiilor publice și activităților finanțate integ...

Gata concursul pentru postul de manager la „Mavromati”: Corneliu Prepeliță, director cu acte în regulă!

Tuesday, 1 October 2024

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani a organizat concurs pentru ocuparea postului de manager al unității sanitare. Luni la amiaz...

Școlile din Botoșani unde elevii se vor întoarce mai repede în bănci, după renovare. „Nu mai pot invoca acest argument folosit și ca o scuză” (video)

Tuesday, 1 October 2024

În ședința ordinară aferentă lunii septembrie, Eugen Țurcanu, consilier local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, i-a solicitat primarului Cosmin Andrei...